Seniausias pasaulyje Popiežiaus choras vyksta į gastroles po JAV

Vatikano Siksto koplyčios choras išvyksta į pirmąjį per 30 metų turą po Jungtines Valstijas, siekdamas Niujorko, Vašingtono ir Detroito publikai pademonstruoti, kad atsikratė savo įpročių, dėl kurių pelnė „Siksto rėksnių“ reputaciją.

 Choras keliaus po JAV.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Choras keliaus po JAV.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2017, 2:08 PM, atnaujinta Jul 30, 2017, 2:12 PM

20 suaugusiųjų ir 30 berniukų choras, dar vadinamas „Popiežiaus choru“, yra seniausias pasaulyje. Giedoti pontifikams jis pradėjo prieš maždaug 500 metų. Šiandien jis reguliariai pasirodo Siksto koplyčioje, išpuoštoje Michelangelo šedevrais, šv.Petro bazilikoje, kai popiežius aukoja ten mišias, bei rengia savo koncertus užsienyje.

Girdint choristų švelnius balsus, sunku net įsivaizduoti, kad vos prieš kelerius metus jie būdavo vadinami „Siksto rėksniais“, nes per savo pasirodymus jie daugiau dėmesio skirdavo garsui, o ne atlikimo technikai.

„Išties, jie giedodavo tokiu būdu, kuris neturėjo jokio ryšio su senąja muzika“, – sakė choro vadovas monsinjoras Massimo Palombella.

Dabar choras vėl pritraukia talentus. Šiuo metu chore dainuoja dainininkai iš Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Brazilijos ir Argentinos.

40-metis Diegogastonas Zamediomas sakė, kad būti pirmuoju choristu iš Argentinos pirmojo argentiniečio popiežiaus chore yra „maksimumo maksimumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.