Kijeve sulaikyta Rusijos televizijos žurnalistė

Garsus Rusijos valstybinis televizijos kanalas trečiadienį pranešė, kad Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnai „pagrobė“ jo žurnalistę Kijeve. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 7:22 PM, atnaujinta Aug 30, 2017, 7:45 PM

Tuo metu šaltinis ukrainiečių saugumo tarnyboje nurodė, kad žurnalistė bus deportuota iš šalies dėl jos paruošto kritiško reportažo. 

Remiantis televizijos „Pervij kanal“ pranešimu, reporterė Ana Kurbatova buvo sučiupta prie jos namų Ukrainos sostinėje. 

„Ana Kurbatova buvo pagrobta Kijevo centre ir mes negalime su ja susisiekti“, – pranešė televizijos žinių vedėja ir pridūrė, kad, „remiantis mūsų informacija, Aną Kurbatovą sulaikė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pareigūnai“. 

Tuo metu pavardės nenorėjęs skelbti šaltinis SBU naujienų agentūrai AFP nurodė, kad A.Kurbatova „nebuvo pagrobta“, o sulaikyta ir bus deportuota iš Ukrainos dėl jos kritiško reportažo. 

„Ji bus deportuota dėl reportažo, kurį jį paruošė per Ukrainos nepriklausomybės dieną, – sakė šaltinis. – Mūsų darbuotojai jos ieškojo, kad galėtų deportuoti“. 

„Jos buvimas čia bus nutrauktas ir ji bus informuota apie draudimą įvažiuoti į Ukrainą“, – nurodė jis. 

Ukrainos nepriklausomybės diena buvo paminėta praėjusį ketvirtadienį ir sutapo su JAV gynybos sekretoriaus Jimo Mattiso (Džimo Matiso) apsilankymu šalyje. Tą dieną Kijeve vyko karinis paradas, kuriame dalyvavo ir JAV kariai. 

Savaitgalį per televiziją transliuotame A.Kurbatovos pranešime pagrindinis dėmesys buvo skiriamas J.Mattiso vizitui ir tebesitęsiantiems neramumams Ukrainos rytinėje dalyje, nepaisant neseniai paskelbtų paliaubų. Jame buvo kalbinti žmonės kritikavo Ukrainos prezidentą Petro Porošenką. 

A.Kurbatova yra jau antra Rusijos reporterė išsiunčiama iš Ukrainos šį mėnesį. Valstybinės televizijos „Rossiya 24“ reporterė Tamara Nersesian turėjo išvykti iš Ukrainos rugpjūčio 15 dieną dėl „veiklos, kenkiančios Ukrainos interesams“. 

T.Nersesian uždrausta trejus metus įvažiuoti į Ukrainą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.