Vladimiras Putinas stebėjo karines pratybas „Zapad 2017“ ir tarė savo verdiktą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį Lugos poligone Leningrado srityje stebėjo savo šalies ir Baltarusijos karių manevrus, rengiamus pagal didelių bendrų pratybų „Zapad 2017“, keliančių didelį nerimą Vakarų šalims, programą.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 7:55 PM, atnaujinta Sep 18, 2017, 7:58 PM

Pagal pratybų scenarijų, kovotojai iš neteisėtų ginkluotų formuočių nedidelėmis grupėmis kirto sieną, o vėliau susibūrė į kelis stambesnius, iki 500 asmenų jungiančius būrius, kad rengtų teroro aktus ir diversijas. Kariams reikėjo nukenksminti priešininką.

Pagal pratybų scenarijų, priešininkai pasienio aerodromuose pagrobė daugybę lengvųjų lėktuvų ir bepiločių skraidyklių, todėl rusų ir baltarusių kariai ore panaudojo zenitinius pabūklų ir raketinius kompleksus „Tunguska“, zenitinės artilerijos ir raketų kompleksus „Pancir-S1“, zenitinius raketinius kompleksus „Strela-1“ ir kitokias priemones.

Ant žemės kariai priešininkus atakavo artilerijos ugnimi bei puolė šarvuotąja technika, tankais T-90 bei naujo modelio karine mašina „Terminator“. Antskrydžiuose dalyvavo Rusijos bombonešiai Su-24, naikintuvai Su-34, o iš sraigtasparnių Mi-24, Mi-28 ir Ka-52 buvo leidžiamos nevaldomos raketos.

Rusijos ir Baltarusijos pajėgų pusėje taip pat buvo salvinių reaktyvinių sistemų. Per koordinuotą ataką žemėje ir iš oro į teroristus buvo paleistas taktinis ir operatyvinis desantas; užpuolikams buvo užkirstas kelias, o vėliau jie buvo sunaikinti.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, drauge su prezidentu stebėjęs pratybas, savo pavaldinių paklausęs, kiek atašė iš užsienio dalyvauja manevruose, sužinojo, kad rusų karių veiksmus stebi 95 atstovai iš 50 šalių.

„Domisi“, – pareiškė V.Putinas apie stebėtojus.

Bendros pratybos „Zapad 2017“ yra baigiamasis bendro Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės ginkluotųjų pajėgų parengimo etapas.

Šiemet strateginės pratybos „Zapad“ pratybos vyksta rugsėjo 14–20 dienomis Baltarusijoje ir Rusijos Kaliningrado, Leningrado bei Pskovo srityse.

Rusijos kariškiai teigia, kad šių pratybų pobūdis – gynybinis ir antiteroristinis.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad manevruose dalyvauja beveik 13 tūkst. karių, iki 70 orlaivių, 680 kovos technikos vientų: 250 tankų, 200 pabūklų, reaktyvinės artilerijos sistemų ir minosvaidžių, iki 10 karo laivų.

Įvertino teigiamai

Be to, V.Putinas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu pirmadienį pareiškė, kad teigiamai vertina bendrų Rusijos ir Baltarusijos karių pratybų „Zapad 2017“ manevrus Lugos poligone Leningrado srityje, pranešė Vakarų karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Andrejus Kartapolovas.

„Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas ir gynybos ministras skyrė aukštą balą“, – pareiškė jis.

„Šiandienos etapo užmojis buvo didelis; apie 600 km fronte vienu metu užduotis buvo vykdoma trijuose poligonuose“, – pridūrė A.Kartapolovas.

Anot generolo, padaliniai, dalyvaujantys pratybose, yra puikiai pasiruošę ir sėkmingai vykdo užduotis, nepaisydami sudėtingų oro sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.