Mumbajų užgriuvus smarkioms liūtims nuo oro uosto tako nuslydo lėktuvas

Dešimtys į Mumbajų skridusių lėktuvų trečiadienį buvo nukreipti į kitus miestus, oro bendrovės „SpiceJet“ laineriui nuslydus nuo tako ir įstrigus purve per smarkią liūtį, prapliupusią Indijos finansų sostinėje.

Po šio incidento visi laineryje buvę 183 keleiviai buvo saugiai evakuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Po šio incidento visi laineryje buvę 183 keleiviai buvo saugiai evakuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 11:11 AM

Vėlų antradienį prasidėjusi ir visą naktį pliaupusi musoninė liūtis sukėlė nuogąstavimų, kad gali kilti didelių potvynių, todėl trečiadienį taip pat buvo uždarytos miesto mokyklos ir koledžai.

Trimis savaitėmis anksčiau liūtys taip pat buvo dvi dienas paralyžiavusios Mumbajų: buvo užlieta daug namų ir geležinkelių, žuvo 10 žmonių.

Antradienį apie 22 val. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku iš Varanasio miesto atskridęs „SpiceJet“ lėktuvas leisdamasis nepataikė ant tako ir dėl šlapios dangos „nuslydo ant nebetonuoto paviršiaus“, sakoma bendrovės pranešime. Dėl šios avarijos teko uždaryti pagrindinį oro uosto kilimo ir tūpimo taką.

Po šio incidento visi laineryje buvę 183 keleiviai buvo saugiai evakuoti.

Trečiadienio rytą oro uosto tarnybos tebesistengė ištempti purve įstrigusį lainerį.

„Mūsų pagrindinis kilimo ir tūpimo takas dėl smarkių liūčių negali būti naudojamas. Veikia tik pagalbinis takas, o jis gali aptarnauti ribotą skaičių skrydžių“, – sakė naujienų agentūrai AFP Mumbajaus tarptautinio oro uosto atstovė Veena Chiplunkar.

Dėl antradienio vakarą siautusių audrų su perkūnija į kitus miestus nukreipti apie 56 lėktuvai, pridūrė ji.

Keli kiti skrydžiai buvo atšaukti, o keleiviams buvo nurodyta, kad galimi tolesni tvarkaraščio sutrikimai, kol pagrindinis takas lieka uždarytas.

Pareigūnai buvo perspėję, kad liūtims sutapus su aukštu jūros potvyniu apie vidurdienį gali būti užlietos didelės teritorijos, bet Indijos meteorologijos departamentas pareiškė, kad blogiausia jau praeityje.

Geležinkelių pareigūnai informavo, kad traukiniai važinėja pagal įprastą tvarkaraštį, bet daugelis gyventojų nerizikavo išvykti iš namų ir liko dirbti iš namų.

Garsieji Mumbajaus karšto maisto išvežiotojai (dabavalai), kiekvieną dieną pristatantys šimtus tūkstančių pietų porcijų į namus i biurus, paskelbė trečiadienį neteiksiantys paslaugų.

Smarkios liūtys Mumbajuje yra įprastos musonų laikotarpiu nuo birželio iki rugsėjo.

2005 metais mieste per parą prilijo apie 950 milimetrų. Tąsyk per potvynius ir kitokius incidentus žuvo apie 500 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.