Draugai paliko jį numirti urve: studentas atskleidė, ką darė, kad liktų gyvas

Jaunas studentas iš JAV negalėjo iš anksto nuspėti, kad atrodytų nekalta kelionė su grupiokais beveik baigėsi jo paties mirtimi. Urve įstrigęs ir likimo valiai paliktas amerikietis pasakojo, kad buvo priverstas nuo akmeninių sienų laižyti vandens lašus, kad liktų gyvas, skelbia BBC.

 Studentas tris dienas praleido urve ir laižė vandens lašus nuo sienų, kad nemirtų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Studentas tris dienas praleido urve ir laižė vandens lašus nuo sienų, kad nemirtų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2017, 2:00 PM, atnaujinta Sep 23, 2017, 2:03 PM

19-metis studentas Lukas Cavaras praėjusį sekmadienį su Indianos universiteto urvų tyrinėtojų bendruomenės nariais nuvyko į pietinę valstijos dalį aplankyti Salivano urvo.

L.Cavaras pasakojo, kad jis netyčia atsiskyrė nuo likusios grupės. Netrukus kiti studentai, kurie net nepastebėjo dingusio jaunuolio, išvyko ir už savęs užrakino vartus, kurie veda iš urvo. 19-metis liko visiškai vienas urve.

„Aš labai sutrikau ir ganėtinai išsigandau, – prisipažino L.Cavaras. – Man užtruko nemažai laiko suvaldyti savo jausmus. Tada į situaciją pažvelgiau analitiškai, ramiai ir sukūriau planą, kad likčiau gyvas.“

L.Cavaras aiškino, kad nuo urvo sienų laižė vandens lašelius, kad nemirtų iš troškulio. Vaikinas taip pat savo mobiliajame telefone parašė atsisveikinimo žinutes savo šeimos nariams.

Nors studentas nuolatos rėkė ir prašė pagalbos, jis buvo išgelbėtas tik vėlyvą antradienį, trys dienos po įstrigimo. Mat universiteto urvų tyrinėtojų bendruomenės prezidentas suvokė, kad L.Cavaras dingo ir nutarė jo ieškoti.

„Noriu visiems pranešti, kad esu sveikas ir gyvas! Mane išgelbėjo prieš 30 minučių. Nuostabu sugrįžti į žemės paviršių!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė L.Cavaras, kai buvo išgelbėtas.

Urvų tyrinėtojų bendruomenė pripažino, kad ši situacija įvyko dėl „lyderystės problemų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.