Britų policija paleido dar tris įtariamuosius dėl išpuolio Londono metropolitene

Didžiosios Britanijos policija jau paleido šešis iš septynių asmenų, sulaikytų tiriant rugsėjo viduryje Londono metropoliteno traukinyje surengtą išpuolį.

 Didžiosios Britanijos policija jau paleido šešis iš septynių asmenų, sulaikytų tiriant rugsėjo viduryje Londono metropoliteno traukinyje surengtą išpuolį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Didžiosios Britanijos policija jau paleido šešis iš septynių asmenų, sulaikytų tiriant rugsėjo viduryje Londono metropoliteno traukinyje surengtą išpuolį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2017, 8:06 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:09 AM

Antradienį buvo paleisti dar trys vyrai; jų atžvilgiu policija nesiims daugiau jokių veiksmų.

Policijos areštinėje tebelaikomas 18-metis Ahmedas Hassanas. Jam pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo nužudyti ir kitų nusikaltimų.

Policija dėl rugsėjo 15 dieną įvykdyto sprogdinimo Parsons Grino stotyje atlieka plataus masto tyrimą.

Sausakimšame traukinyje rytinio piko valandą padėtas savadarbis užtaisas su šrapneliu, manoma, nesuveikė kaip planuota, bet vis tiek buvo sužeista apie 30 žmonių. Daugelis jų nukentėjo per spūstį, žmonėms bėgant iš atakos vietos.

Pareigūnai sako, kad jei sprogdinimas būtų pavykęs, veikiausiai būtų žuvę žmonių ir nukentėjusiųjų skaičius būtų gerokai didesnis.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“, bet britų pareigūnai nepatvirtino, kad jį tikrai surengė šis džihadistų judėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.