Atsistatydino į skandalą įsivėlęs JAV sveikatos apsaugos sekretorius

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos sveikatos apsaugos sekretorius Thomas Price'as penktadienį buvo priverstas atsistatydinti įsiplieskus skandalui dėl brangių skrydžių privačiais lėktuvais tarnybos reikalais. 

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 30, 2017, 10:20 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:09 PM

„Sveikatos apsaugos ir socialinių tarnybų sekretorius Thomas Price'as anksčiau šiandien įteikė atsistatydinimo raštą, o prezidentas jį priėmė“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovės spaudai Sarah Huckabee Sanders pranešime. 

Šis pranešimas buvo paskelbtas nepraėjus nė valandai nuo D.Trumpo pareiškimo žurnalistams, kad Th.Price'as neatsistatydino, bet jo likimas bus sprendžiamas vėliau penktadienį. 

„Prezidentas ketina paskirti eiti sekretoriaus pareigas Doną J. Wrightą iš Virdžinijos. (Šis sprendimas) įsigalioja nuo 2017 m. rugsėjo 29 d. 23 val. 59 min. (vietos, šeštadienio 6 val. 59 min. Lietuvos laiku)“, – nurodė S.H.Sanders. 

D.J.Wrightas iki šiol ėjo sveikatos apsaugos sekretoriaus pavaduotojo pareigas. 

Kelias pastarąsias dienas Th.Price'as stengėsi išsilaikyti poste, jam priklausiusiame trumpiau negu aštuonis mėnesius. 

Kaip nurodo naujienų portalas „Politico“, Th.Price'as šiemet buvo 26 kartus skraidinamas privačiais lėktuvais, o šios kelionės kainavo apie 400 tūkst. dolerių (339 tūkst. eurų). 

Sekretorius mėgino užgesinti skandalą ir apmokėjo už skrydžius iš savo lėšų, bet paaiškėjo, kad ta suma tebuvo nedidelė dalis išleistos. 

Th.Price'o departamentas teigė, kad sekretorius keliavo tarnybos reikalais, bet kai kuriais atvejais buvo skrendama į vietas, kur jis turi nekilnojamojo turto arba kur susitikdavo su giminaičiais. 

D.Trumpas anksčiau užsiminė, kad Th.Price'o išlikimas savo poste pakibęs ant plauko. 

„Kažką šiandien paskelbsime, – sakė prezidentas. – Man nepatinka ši optika.“ 

„Nesidžiaugiu – galiu jums pasakyti, kad nesidžiaugiu“, – pridūrė jis. 

D.Trumpas sakė, kad buvęs Kongreso narys yra „puikus žmogus“ ir pridūrė, kad kai kuriems kabineto nariams dėl tokių kelionių rūpesčių nekyla, nes jie turi savo asmeninių lėktuvų. 

Kiti kabineto sekretoriai, tarp jų Iždo departamento vadovas Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnučinas), taip pat yra kaltinami besinaudojantys privačiais reaktyviniais lėktuvais.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.