Žurnalistės Kim Wall nužudymas pareigūnus atvedė prie kito nusikaltimo

Žurnalistės Kim Wall nužudymu įtariamas Peteris Madsenas kurpė istoriją, kurios tikrumas bliūkšta. Pasak jo, moteris povandeniniame laive žuvo per nelaimingą atsitikimą, bet detalės rodo ką kita.

Dėl žinomos žurnalistės K.Wall nužudymo įtariamas išradėjas P.Madsenas. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dėl žinomos žurnalistės K.Wall nužudymo įtariamas išradėjas P.Madsenas. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Local“, BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-10-10 12:51, atnaujinta 2017-10-11 11:21

Maišus su K.Wall galva, kojomis ir drabužiais policija rado šeštadienį Kiogės įlankoje, į pietus nuo Kopenhagos.

„Mūsų kriminalistinių tyrimų grupės dantistas patvirtino, kad tai K.Wall galva“, – tvirtino Danijos sostinės policijos inspektorius Jensas Mølleris Jensenas.

Pasak jo, danų išradėjo 46 metų P.Madseno versija, kad ant švedės 30 metų K.Wall galvos užkrito 70 kg povandeninio laivo dangtis, subliūško.

„Nėra jokių žymių, kad būtų įskilusi kaukolė dėl smūgio buku daiktu“, – tvirtino J.M.Jensenas.

Prokurorai mano, kad P.Madsenas žurnalistę nužudė, išniekino ir supjaustė jos kūną vedamas seksualinių fantazijų. Praėjusią savaitę išradėjo dirbtuvėse esančio kompiuterio standžiajame diske rasta filmų, kuriuose moterys kankinamos, joms nukertama galva, o palaikai sudeginami.

P.Madsenas gynėsi, esą po nelaimės jis supanikavo ir K.Wall kūną išmetė į vandenį.

Tačiau paaiškėjo, kad moteriai buvo 15 kartų durta peiliu, jos kūnas supjaustytas ir sudėtas į krepšius kartu su metaliniais svarmenimis, kad nugrimztų vandenyje.

„Radome krepšį su K.Wall drabužiais, apatiniais, kojinėmis ir batais. Tame pačiame krepšyje gulėjo peilis ir keli vamzdžiai“, – pasakojo J.M.Jensenas.

Siekdama sužinoti, ar yra kokių ryšių su K.Wall mirtimi, policija iš naujo atvers 1986 m. bylą, kai Kopenhagos uoste rastas sudarkytas 22-ejų studentės iš Japonijos Kazkuko Toyonagos kūnas. Japonė į Europą buvo atvykusi atostogų, tačiau netrukus dingo. 

Žurnalistė K.Wall dirbo Niujorke ir Kinijoje, jos straipsniai buvo spausdinti „The Guardian“, „The New York Times“ ir kitur.

Moteris dingo rugpjūčio 10 dieną, kai ėmė interviu iš ekscentriško danų išradėjo P.Madseno jo savadarbiame povandeniniame laive „Nautilus“.

Kai K.Wall kitą dieną negrįžo iš kelionės, jos vaikinas susisiekė su policija. Išradėjas P.Madsenas iš pradžių aiškino, kad ją saugiai išlaipino Kopenhagoje.

Vėliau jis istoriją pakeitė ir aiškino, kad „įvyko baisi nelaimė“ ir jis ją „palaidojo jūroje“.

Išradėjas paskandino savo laivą ir tikino, kad bandė nusižudyti, tačiau prokurorai mano, jog jis stengėsi nuslėpti įkalčius.

Rugpjūčio 21-ąją vandenyje rasta daug kartų subadyta apatinė K.Wall kūno dalis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.