Su perversmu siejamas Turkijos opozicijos dienraščio žurnalistas paleistas į laisvę

Turkijos teismas trečiadienį nurodė paleisti į laisvę vieną opozicijos dienraščio „Sozcu“ žurnalistą, kaltinamą sąsajomis su vyriausybės perversmą praėjusiais metais galimai bandžiusiu surengti judėjimu.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 7:41 PM, atnaujinta Nov 8, 2017, 7:42 PM

Stambulo teismas nurodė paleisti žurnalistą iš Izmyro Bekirą Gokmeną Ulu, pranešė valstybinė naujienų agentūra AA („Anadolu Ajansi“).

Jis yra vienas iš keturių „Sozcu“ darbuotojų, kurie antradienį stojo prieš teismą.

Tai yra naujausia byla, plečiantis griežtiems Ankaros veiksmams prieš opozicijos žiniasklaidą po pernai liepos 15-ąją nepavykusio karinio perversmo.

Toje pačioje byloje figūruojančios naujienų redaktorės Mediha Olgun bei Yonca Kaleli jau buvo paleistos anksčiau. Visi trys žurnalistai kaltinami „tyčine paglba teroristinei grupuotei“. Jei jų kaltė bus įrodyta, kiekvienam jų gresia iki 15 metų nelaisvės.

Ketvirtas įtariamasis, dienraščio „Sozcu“ savininkas Burakas Akbay kaltinamas „vadovavimu ginkluotai teroristinei grupuotei“ ir „teroristine propaganda“. Jam gresia maksimali 30 metų laisvės atėmimo bausmė.

Stambulo prokuratūra gegužę išdavė arešto orderį B. Akbay. Manoma, kad šiuo metu jis yra užsienyje.

Bylos liudytojai, dalis kurių turi artimų ryšių su vyriausybe, nesutiko su mintimi, kad „Sozcu“ buvo kaip nors susiję su nepavykusiu perversmu ir abejojo, ar verta tęsti bylą.

Vyriausybę palaikančios televizijos „ ATV Europe“ žurnalistas Fuatas Uguras teisme sakė nemanąs, jog „laikraštį „Sozcu“ leidžia Fethullah teroro organizacija“.

Ankara dėl bandymo nušalinti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą kaltina JAV gyvenantį turkų dvasininką Fethullah Guleną, bet jis pats tai kategoriškai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.