Netoli Bagdado mirtininkas pražudė 24 žmones

Judriame miesto į šiaurę nuo Bagdado turguje, per automobilyje susisprogdinusio mirtininko išpuolį, žuvo mažiausiai 24 žmonės, sakė meras Adel Shakuras al-Bayati.

 Judriame miesto į šiaurę nuo Bagdado turguje, per automobilyje susisprogdinusio mirtininko išpuolį, žuvo mažiausiai 24 žmonės, sakė meras Adel Shakuras al-Bayati.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Judriame miesto į šiaurę nuo Bagdado turguje, per automobilyje susisprogdinusio mirtininko išpuolį, žuvo mažiausiai 24 žmonės, sakė meras Adel Shakuras al-Bayati.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-21 19:32, atnaujinta 2017-11-21 19:39

Dar dešimtys žmonių sužeisti, užpuolikui susisprogdinus automobilyje, pastatytame vidury vaisių ir daržovių turgaus Tuz Churmate, sakė pareigūnas.

Vienas miesto ligoninės gydytojų sakė, kad sužeistųjų yra apie 80, kai kurie patyrė tik lengvų sužalojimų.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Atsakomybę už mirtininkų išpuolius Irake įprastai prisiima „Islamo valstybės“ (IV) džihadistų grupuotė, kuri pastaruoju metu patyrė virtinę karinių pralaimėjimų ir praėjusią savaitę prarado paskutinio džihadistų šalyje kontroliuojamo miesto valdymą.

Tuz Churmate gyvena kurdai, arabai ir turkmėnai. Čia spalio viduryje vyko mirtini susirėmimai, kai Irako pajėgos miestą perėmė iš kurdų, atsakydami į kurdų surengtą nepriklausomybės referendumą.

Turkmėnų kilmės parlamento narys Niazis Maamaras Oglu sakė, kad tokio masto išpuolio miestas nematė „jau keletą metų“.

Saladino gubernijos saugumo pajėgų vadovas Mehdis Taqis AFP sakė, kad iš karto po sprogimo buvo įvesta komendanto valanda.

„Vis dar yra vietų į vakarus nuo Tuz Churmato, kur slapstosi IS ir mes artimiausiu metu rengsime operacijas prieš juos“, – sakė M. Taqis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.