Rusijos ambasada kirto Lietuvai dėl sovietinės simbolikos naikinimo

Rusijos ambasada išplatino pranešimą dėl sovietinės simbolikos Lietuvoje pareiškusi, kad tai toli gražu ne pirmas kartas, kai sovietinė simbolika Lietuvoje yra draudžiama įstatymu. 

 Rusijos ambasada sukritikavo Lietuvos elgesį. <br> D.Umbraso nuotr.
 Rusijos ambasada sukritikavo Lietuvos elgesį. <br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 11:44 AM

„Šį kartą Lietuvos valdžia prikibo prie penkiakampės žvaigždės ant antkapio, esančio Antakalnio kapinėse Vilniuje. Ten palaidoti septyni sovietų kariai, žuvę išlaisvinant Lietuvą nuo fašistų“, – skelbiama Rusijos ambasados pranešime. 

Pasak jos, dėmesį atkreipė ir Kultūros ministerijos Kultūrinio paveldo departamento elgesys. Pastarasis buvo pavadintas rusofobišku dėl to, kad departamentas paminklo pastatymą įvardino kaip  „Rusijos informacinę ataką prieš Lietuvą“. 

„Panašaus pobūdžio pareiškimai negali neiššaukti nusivylimo. Ir kalba eina ne tik apie paminklą ar simbolius, o apie nepagarbų elgesį su karių išlaisvintojų atminimu. Lietuva nuolatos bando perrašyti mūsų bendrą istoriją ir iškraipyti tiesą apie to meto įvykius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.