Ukraina sukritikavo Europos Tarybos generalinio sekretoriaus poziciją dėl Rusijos

Ukraina pirmadienį griežtai sukritikavo Europos Tarybos generalinio sekretoriaus Thorbjorno Jaglando išsakytą poziciją dėl Rusijos ir jos perspektyvų grįžti į Europos Tarybos Parlamentinę Asamblėją (ETPA).

Th.Jaglandas straipsnyje „Financial Times“ rašė, kad ET svarsto sankcijų Rusijai atšaukimo klausimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Th.Jaglandas straipsnyje „Financial Times“ rašė, kad ET svarsto sankcijų Rusijai atšaukimo klausimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 1:07 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:15 PM

„Straipsnyje (laikraščiui) FT („Financial Times“) ET generalinis sekretorius Jaglandas viešai pakartojo savo seną poziciją: Rusijos grįžimas į ETPA be jokių išankstinių sąlygų“, – pirmadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmoji pavaduotoja Iryna Heraščenko.

„Jeigu Europa leis RF (Rusijos Federacijai) pažeidinėti pagrindinius Europos principus ir žmogaus teises, Europa liks be Europos, bus kitokia, degradavusi Europa – tai neateina ET generaliniam sekretoriui į galvą. Kaip ir tai, kad jo pareiškimai yra saviveikla, prieštaraujanti ET Ministrų Komiteto sprendimams ir ETPA rezoliucijoms“, – pridūrė I.Heraščenko.

„Gyvename Europos institucijų degradavimo ir jų silpninimo iš išorės“, kurį vykdo Rusija, laikais, teigė ji.

„Galima su tuo sutikti ir plaukti pasroviui, galima tai konstatuoti ir bandyti tam priešintis. Ukrainos delegacija ETPA tikrai renkasi antrąjį kelią“, – pažymėjo I.Heraščenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.