Rusai rado būdą savo atžaloms gauti JAV pilietybę

Kol Donaldas Trumpas kovoja prieš nelegalius imigrantus, jam priklausantys būstai už didelę kainą nuomojami turtingiems rusams. Pastarieji vyksta į JAV, kad susilauktų vaikų, galinčių gauti dvigubą pilietybę.

 Nėščios rusės plūsta į Floridos kurortus.<br>„Instagram“ nuotr.
 Nėščios rusės plūsta į Floridos kurortus.<br>„Instagram“ nuotr.
A.Kuzminas su žmona apsistojo D.Trumpo kurorte Floridoje, kur gimė jų dukra.<br>„Instagram“ nuotr.
A.Kuzminas su žmona apsistojo D.Trumpo kurorte Floridoje, kur gimė jų dukra.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Daily Beast“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 28, 2017, 10:15 AM

Rusijos turtuolis Anatolijus Kuzminas su socialinių tinklų garsenybe savo žmona turėjo konkretų tikslą – gauti savo dukrai dvigubą – Rusijos ir JAV – pilietybę.

Kartu su šimtais kitų turtingų rusų, kurie plūsta į Floridos valstiją ieškodami gerų orų, puikios medicininės priežiūros ir, svarbiausia, trokšdami JAV pilietybės savo naujagimiui, kuris pasaulį išvystų būtent šios valstybės teritorijoje, jie kreipėsi į Floridoje įsikūrusias agentūras.

Kaip ir dauguma tokį pat tikslą turinčių Rusijos turtuolių, A.Kuzminas su žmona gyveno viename prezidentui Donaldui Trumpui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Nors pats prezidentas kovoja prieš nelegalių migrantų iš Meksikos bei Vidurinių Rytų vaikus, gimstančius JAV, Floridoje „gimdymo turizmu“ užsiimantys rusai labai laukiami.

Daugybė agentūrų, kurios rūpinasi „gimdymo turizmo“ klientais, nesislapsto ir pažada, kad niekas nebus nubaustas, jei nemeluos pildydamas imigracijos dokumentus.

Beje, medicininės išlaidos būsimoms mamoms ir gimdyvėms siekia penkiaženkles sumas – vien tam gali tekti išleisti apie 20 tūkst. dolerių (16,7 tūkst. eurų). O kur dar agentūrų siūlomi būstai ir atostogų paslaugų paketai su maitinimu, pramogomis, kurie gali kainuoti net 75 tūkst. dolerių (62,3 tūkst. eurų) trims mėnesiams.

Kaina svyruoja, nelygu poreikiai, – ji gali išaugti, jei užsisakomas butas su gražiu vaizdu, paauksuotomis interjero detalėmis arba „Cadillac Escalade“ automobilis su vairuotoju.

Agentūrų atstovai pasakoja, kad į Floridą atvykstantys rusai čia plačiai atlapoja pinigines: vidutiniškai per tris mėnesius išleidžia 40–50 tūkst. dolerių (33,4–41,7 tūkst. eurų).

Dažniausiai nuo vieno iki trijų mėnesių Floridoje praleidžiančios nėščios moterys lanko jogos treniruotes paplūdimyje, pasibuvimus su tautietėmis. Majamyje netgi susibūrusi aktyvi rusų bendruomenė, o Melanios vardas yra itin populiarus šių rusų šeimų pasirinkimas.

Socialiniuose tinkluose galima rasti ne vieną nuotrauką su žyme „gimimas Majamyje“, nėščių rusių nuotraukų Floridos prabangos apsuptyje bei naujagimių, aprengtų raudonos, baltos ir mėlynos spalvų drabužiais.

Valerija Stroževa, prieš septynerius metus Majamyje pagimdžiusi pirmąjį vaiką, šį rudenį vyks gimdyti ten antrojo. Tik šįkart ji ketina apsistoti viename iš „Trump International“ apartamentų ir neskubės namo.

„Šįkart pasiliksime ten ilgiau, nėra ko skubėti į rusišką žiemą. Ketiname apsistoti „Trump Tower“ apartamentuose – ten gyveno mano draugė iš Rusijos, kuri taip pat gimdė vaiką Majamyje“, – pasakojo rusė, kurios kelionę organizavo ir medikus kūdikiui prižiūrėti surado viena iš vis populiarėjančių agentūrų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.