Turkijos prokurorai nurodė suimti 360 asmenų, įtariamų ryšiais su perversmo organizatoriais

Turkijos prokurorai leido suimti 360 asmenų, daugiausiai kariškių, Ankarai tęsiant kampaniją prieš įtariamo pernykščio nesėkmingo pučo organizatoriaus, Jungtinėse Valstijose gyvenančio musulmonų dvasininko Fethullah Guleno numanomus šalininkus šalies ginkluotosiose pajėgose, trečiadienį pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Numalšinusi perversmą Turkija pradėjo didžiulio masto susidorojimą prieš jo numanomus dalyvius ir šalininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Numalšinusi perversmą Turkija pradėjo didžiulio masto susidorojimą prieš jo numanomus dalyvius ir šalininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2017, 10:47 AM

Pranešime sakoma, kad buvo išduoti arešto orderiai 333 kariškiams, daugiausiai aktyviosios tarnybos kariams, taip pat 27 civiliams. Pastarieji, kaip įtariama, yra „slaptieji imamai“, koordinavę F.Guleno šalininkus kariuomenėje.

Agentūra nurodė, kad įtariamųjų sulaikymo operacija tebevykdoma.

Turkija kaltina F.Guleną inicijavus pernai liepą mėgintą įvykdytą karinį pučą, bet pamokslininkas neigia bet kokius savo ryšius su perversmininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.