Patyčių sukrėsto berniuko ašaros sujaudino įžymybes ir milijonus amerikiečių

Ašarojančio ir apie patyčias motinai pasakojančio berniuko vaizdo įrašas apskriejo pasaulį ir sujaudino būrius įžymybių. Tenesio valstijoje gyvenančio Keatono Joneso ašaras išvydo milijonai amerikiečių. 

 K.Jonesas nuliūdo dėl patiriamų patyčių, bet viltingai įkvėpė kitus nuo jų kenčiančius vaikus. <br> „YouTube“ nuotr. 
 K.Jonesas nuliūdo dėl patiriamų patyčių, bet viltingai įkvėpė kitus nuo jų kenčiančius vaikus. <br> „YouTube“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 4:26 PM, atnaujinta Dec 12, 2017, 5:07 PM

Noksvilyje gyvenanti Kimberly Jones savo sūnų Keatoną penktadienį pasiėmė iš mokyklos anksčiau, nes jis bijojo eiti pietauti. Motinai jis automobilyje papasakojo, kad kiti vaikai mokykloje iš jo tyčiojasi. 

„Man tiesiog smalsu: kodėl jie tyčiojasi? Kokia to prasmė? Kokį džiaugsmą gali sukelti tai, kad niekuo dėtiems žmonėms mėgini būti blogas? Tai negerai“, – verkdamas klausinėjo vaikas. 

Paklaustas, ką kiti vaikai jam sako, K.Jonesas paaiškino: „Jie juokėsi iš mano nosies, sakė, kad aš bjaurus ir kad neturiu draugų. Per pietus jie pylė ant manęs pieną ir kišo kumpį man po drabužiais, mėtė į mane duoną.“

K.Jones pasiteiravo, ar taip pat skriaudėjai elgiasi ir su kitais vaikais, o sūnus tai patvirtino. 

„Man nepatinka, kai jie taip elgiasi su manimi arba su kitais. Žmonės, kurie yra kitokie, neturi būti kritikuojami. Tai nėra jų kaltė. Bet jeigu iš tavęs tyčiojasi, reikia neleisti, kad tai paveiktų. Reikia laikytis stipriai. Suprantu, kad tai sunku, bet tikiuosi, kad vieną dieną tai pagerės“, – vaizdo įraše kalbėjo susijaudinęs paauglys. 

K.Jones įrašytas ir socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintas vaizdo įrašas greitai išpopuliarėjo. Vaikas netrukus sulaukė atsakymų, pirmiausia iš vietos sportininkų. 

Tenesio universiteto amerikietiškojo futbolo žaidėjai pažadėjo su juo aplankyti mokyklos valgyklą ir pakvietė į „Titans“ rungtynes. 

Kapitoną Ameriką filme „Keršytojai: Altrono amžius“ („Avengers: Age of Ultron“) vaidinantis Chrisas Evansas pakvietė jį peržiūrėti filmo. Taip pat padarė ir Halką vaidinantis aktorius Markas Ruffalo. 

Berniukui palaikymą pareiškė dainininkai Katy Perry, Justinas Bieberis, Victoria Beckham, Demi Lovato, Jennifer Lopez, aktorės Millie Bobby Brown ir Gal Gadot, krepšininkas LeBronas Jamesas, 
JAV prezidento sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis.

Į specialiai Jonesų šeimai skirtą labdaros puslapį amerikiečiai spėjo pervesti net 57 tūkst. JAV dolerių paramą. Tiesa, šis lėšų rinkimas sustabdytas, kai K.Jones buvo apkaltina pelnymusi iš sūnaus skausmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.