Priimta rezoliucija dėl Krymo, kurioje Rusija vadinama „okupuojančia valstybe“

Antradienį Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja balsų dauguma priėmė rezoliuciją, smerkiančią žmogaus teisių pažeidinėjimą Kryme ir „neteisėtą Rusijos Federacijos įstatymų, jurisdikcijos ir valdymo įvedimą“ ten. Rusija dokumente vadinama „okupuojančia valstybe“.

Už rezoliuciją balsavo 70 šalių, jai nepritarė 26 šalys, tarp jų – Rusija, Baltarusija, Kazachstanas ir Kinija, dar 76 valstybės susilaikė.<br> Scanpix nuotr.
Už rezoliuciją balsavo 70 šalių, jai nepritarė 26 šalys, tarp jų – Rusija, Baltarusija, Kazachstanas ir Kinija, dar 76 valstybės susilaikė.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 10:54 PM

Už rezoliuciją balsavo 70 šalių, jai nepritarė 26 šalys, tarp jų – Rusija, Baltarusija, Kazachstanas ir Kinija, dar 76 valstybės susilaikė.

Priimtoje rezoliucijoje Generalinė Asamblėja pasmerkė „Rusijos vykdomą Ukrainos teritorijos dalies – Krymo Autonominės Respublikos ir Sevastopolio miesto – okupaciją“, taip pat pareiškė „nepripažįstanti jos aneksijos“. Generalinė Asamblėja pažymėjo Kijevo pastangas „padaryti galą Rusijos vykdomai Krymo okupacijai“. Rezoliuciją dėl Krymo Generalinė Asamblėja svarsto antrus metus iš eilės. 2016 metų gruodį už ją balsavo 70 valstybių, prieš – 26, o dar 77 susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.