Rusijoje policijos pareigūnai sulaikė „Pussy Riot“ narę, protestavusią prieš FSB

Rusijos policijos pareigūnai trečiadienį sulaikė merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narę, kuri protestuodama turėjo išskleistą plakatą prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvoje.

Rusijos policijos pareigūnai trečiadienį sulaikė merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narę, kuri protestuodama turėjo išskleistą plakatą prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvoje.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Rusijos policijos pareigūnai trečiadienį sulaikė merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narę, kuri protestuodama turėjo išskleistą plakatą prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvoje.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 8:37 PM

Maria Aliochina savo paskyroje tviteryje paskelbė nuotrauką, kurioje ji stovi ant FSB pasato laiptų ir laiko plakatą su užrašu: „Su gimtadieniu, budeliai“, tarnybai minint savo šimtąsias metines.

Gruodžio 20-ąją Rusija oficialiai mini „saugumo tarnybos darbuotojų“ dieną; trečiadienį taip pat buvo paminėtos 100-osios metinės nuo Visos Rusijos ypatingosios komisijos (ČK), kuriai vadovauti buvo paskirtas nuožmumu garsėjęs Feliksas Dzeržinskis, įkūrimo.

Naujienų agentūrai „Interfax“ M.Aliochina sakė, kad yra kaltinama dalyvavimu nesankcionuotame susibūrime.

Su ja suimta kartu buvusi kita aktyvistė, Olga Borisova, ir du fotografai. M.Aliochina bus sulaikyta iki teismo posėdžio ketvirtadienį.

Moterys buvo sulaikytos, kai M.Alyokhina bandė pririšti savo plakatą prie įėjimo į FSB pastatą, naujienų agentūrai AFP sakė kita aktyvistė Polina Nemirovskaja, nešdama maistą protestuotojoms.

„Šiandien yra čekistų diena“, – kalbėjo P.Nemirovskaja, opozicinio judėjimo „Atviroji Rusija“ teisinės pagalbos koordinatorė.

„Merginos nusprendė susieti savo protestą su šia data, nes jos dirba su politiniais kaliniais. Saugumo tarnybos dažnai sodina žmones į kalėjimus, nors jie nekelia jokio pavojaus visuomenei“, – sakė ji.

Likus dviem savaitėms iki prezidento Vladimiro Putino perrinkimo 2012 metų rinkimuose, M. Aliochina, Nadežda Tolokonikova ir Jekaterina Samucevič įsiveržė į Kristaus Išganytojo katedrą Maskvoje ir prie jos altoriaus sudainavo vadinamą „Pankų maldą“, kurios priedainyje buvo prašoma:„Dievo Motina, išvaryk Putiną“. Šis vos 40 sekundžių trukęs pasirodymas sulaukė skaudžių pasekmių – moterys buvo suimtos ir įkalintos.

2012 metų spalį trys grupės narės buvo nuteistos už chuliganizmą iš religinės neapykantos. M. Aliochina ir kita grupės narė Nadežda Tolokonikova kalėjime išbuvo beveik dvejus metus ir buvo paleistos pagal visuotinę amnestiją 2013 metų gruodį.

Moterys jau buvo beveik atlikusios savo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.