Buvusi USAID vadovė Henrietta Fore vadovaus UNICEF

Dešimtis metų patirties plėtros ir humanitarinių reikalų srityje turinti amerikietė paskirta vadovauti Jungtinių Tautų Vaikų fondui (UNICEF), paskelbė JT penktadienį.

 H. Fore yra dirbusi JAV viešajame sektoriuje, privačiose tarnybose, pelno nesiekiančiose organizacijose.<br> Scanpix nuotr.
 H. Fore yra dirbusi JAV viešajame sektoriuje, privačiose tarnybose, pelno nesiekiančiose organizacijose.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-22 21:34

69-erių Henrietta Fore pakeis Anthony Lake'ą, UNICEF vykdančiuoju direktoriumi dirbusį nuo 2010 metų.

Paskelbdamas apie šį JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso sprendimą, JT atstovas sakė, kad per pastaruosius keturis dešimtmečius H. Fore yra dirbusi JAV viešajame sektoriuje, privačiose tarnybose, pelno nesiekiančiose organizacijose.

Ji buvo pirmoji moteris, vadovavusi JAV Tarptautinio vystymo agentūrai (USAID), tarnavusi JAV valstybės departamente užsienio pagalbos skyriaus vadove.

H. Fore šiuo metu yra gamybos ir investicijų firmos „Holsman International“ valdybos pirmininkė ir vykdančioji direktorė.

A. Guterresas yra pažadėjęs skirti į aukštus postus Jungtinėse Tautose daugiau moterų. Moterims JT vadovybėje tenka tik ketvirtadalis postų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.