Rusijos pajėgų dalies išvedimas iš Sirijos baigtas, skelbia gynybos ministras

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu penktadienį pareiškė, kad kariuomenė baigė dalinį pajėgų išvedimą iš Sirijos, pagal prezidento Vladimiro Putino įsakymą, po dvejus metus trukusio aktyvaus dalyvavimo šiame konflikte.

 Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu penktadienį pareiškė, kad kariuomenė baigė dalinį pajėgų išvedimą iš Sirijos.<br> Scanpix nuotr.
 Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu penktadienį pareiškė, kad kariuomenė baigė dalinį pajėgų išvedimą iš Sirijos.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-„Interfax“-BNS

Dec 22, 2017, 6:45 PM

„Jūsų įsakymas išvesti Rusijos pajėgų kontingentą iš Sirijos Arabų Respublikos įvykdytas“, – pranešė S. Šoigu V.Putino susitikime su Rusijos karinių pajėgų vadovybe.

Atitinkamą įsakymą išvesti pajėgas iš Sirijos V.Putinas davė gruodžio 11 dieną, apsilankęs rusų aviacijos Hmeimimo bazėje Sirijoje.

Pasak S.Šoigu, į savo nuolatines bazes grįžo 36 lėktuvai ir keturi sraigtasparniai, dar 157 transporto priemonės laivais gabenamos į Rusiją.

Į Rusiją taip pat sugrįžo specialiųjų pajėgų kariai, medikų padalinys, vienas karo policijos batalionas, medikai ir išminuotojai, pridūrė jis.

Praėjusią savaitę netikėtai Sirijoje apsilankęs V. Putinas nurodė pradėti Rusijos pajėgų išvedimą pareiškęs, kad jos atliko didžiąją dalį savo misijos.

Rusija pirmą kartą į Sirijos konfliktą įsikišo 2015 metais. Damasko režimą palaikančios Rusijos aviacija pradėjo operacijas prieš grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) ir kitus džihadistus, taip pat prieš sukilėlius, kovojančius su režimo pajėgomis. Prieš kelis mėnesius Rusija pripažino, kad operacijose prieš džihadistų grupuotės „Islamo valstybės“ kovotojus dalyvauja ir jos specialiųjų pajėgų kariai.

Sirijoje pasilieka trys karo policijos batalionai ir Rusijos priešiškų šalių sutaikymo centras, pridūrė S. Šoigu. Rusija Sirijoje išsaugos ir dvi savo karines bazes.

„Jūsų sprendimu, siekiant politinio sureguliavimo ir taikos atkūrimo, Sirijoje toliau pasilieka visas Rusijos priešiškų šalių sutaikymo centras, taip pat trys karo policijos batalionai, kurie vykdys kontrolę vadinamose deeskalavimo zonose, kaip nurodėte jūs“, – sakė gynybos ministras.

„Taip pat pagal tarptautinius susitarimus Sirijoje pasilieka dvi mūsų bazės – aviacijos grupė Hmeimimo aerodrome ir karinio jūrų laivyno materialinio ir techninio aprūpinimo bazė Tartuse“, – pridūrė jis.

Šią savaitę Rusijos parlamento žemieji rūmai ratifikavo susitarimą su Damasku plėsti rusų karinio jūrų laivyno bazę Sirijos Tartuso uoste. Aukštieji rūmai šią sutartį turėtų ratifikuoti kitą savaitę.

S. Šoigu taip pat sakė, kad Rusijos karo laivai ir povandeniniai laivai, aprūpinti „didelio tikslumo ginklais“ nuolat liks Viduržemio jūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.