Ukrainos teismas paleido į laisvę estą, nuteistą už dalyvavimą kovos veiksmuose separatistų gretose

Rytų Ukrainos Luhansko srities Lysyčansko miesto teismas skyrė Estijos piliečiui Vladimirui Poliakovui penkerių metų ir aštuonių mėnesius kalėjimo bausmę už dalyvavimą kovos veiksmuose apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos (LLR) separatistų gretose, tačiau nusprendė paleisti jį teismo salėje.

 V.Poliakovas ketino iš Rusijos pasiekti Luhanską ir prisijungti prie separatistų pajėgų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Poliakovas ketino iš Rusijos pasiekti Luhanską ir prisijungti prie separatistų pajėgų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-29 15:59

Teismas nurodė, kad V.Poliakovas jau atliko bausmę, kol vyko tyrimas, vieną kardomojo kalinimo dieną prilyginęs dviem laisvės atėmimo paroms, penktadienį rašo Estijos laikraštis „Postimees“.

Teismas V.Poliakovą paleido gruodžio 18 dieną, tačiau Ukrainos saugumo tarnyba jį vėl sulaikė, kad galėtų iškeisti į Donbaso (Rytų Ukrainos) separatistų laikomus belaisvius. Visgi V.Poliakovas nebuvo įtrauktas į apkeičiamų belaisvių sąrašus, „Postimees“ sakė vyro advokatė Tatjana Montian.

Praėjusį ketvirtadienį Ukrainos saugumo tarnyba visgi paleido V.Poliakovą ir ketvirtadienį atvežė jį į Kijevą.

T.Montian socialiniame tinkle parašė, kad tos pačios dienos vakarą V. Poliakovas turėjo išvykti namo ir jau penktadienį būti Estijoje.

T.Montian išreiškė viltį, kad V.Poliakovui sugrįžus į gimtinę, jam nekils problemų su Estijos specialiosiomis tarnybomis.

2015 metų vasarį Estijos saugumo policija sulaikė V.Poliakovą Narvos pasienio kontrolės punkte. Jis buvo sulaikytas autobuse, iš Estijos važiavusiame į Rusiją.

V.Poliakovas ketino iš Rusijos pasiekti Luhanską ir prisijungti prie separatistų pajėgų. Vėliau kratos metu pas jį buvo rastas civiliams draudžiamas ginklas ir šaudmenų.

2014 metais V.Poliakovas dukart lankėsi Luhanske. Abu kartus ten jis praleido po mėnesį. Vyras neneigė buvęs Luhanske, tačiau tvirtino, jog vyko ten padėti tetai ir teikė pagalbą vietos gyventojams, nukentėjusiems per bombardavimus.

Bylos prokuroras tvirtino, kad abu kartus, kai lankėsi Luhanske, V.Poliakovas „prisijungė prie ginkluotų struktūrų, veikiančių Luhansko regione ir, kaip rodo iš Ukrainos gauti duomenys, vykdžiusių teroristinius nusikaltimus prieš Ukrainos valstybę“.

2015 metais Estija šį savo pilietį išdavė Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.