Irano prezidentas dėl savo ginklų nežada derėtis

Irano prezidentas Hassanas Rouhani antradienį pareiškė, kad apie derybas dėl jo šalies branduolinės raketų programos negali būti nė kalbos.

H.Rouhani pakartojo, kad 2015 metais pasirašyta sutartis su šešiomis pasaulio galiūnėmis nepersvarstytina.<br> AFP/Scanpix nuotr.
H.Rouhani pakartojo, kad 2015 metais pasirašyta sutartis su šešiomis pasaulio galiūnėmis nepersvarstytina.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-06 16:54

„Mes nesiderėsime nė su kuo dėl mūsų ginklų“, – sakė H.Rouhani per spaudos konferenciją Teherane.

„Irano gamybos raketos niekada nebuvo puolamosios ir niekada tokios nebus. Jos yra gynybinės ir nėra sukurtos nešti masinio naikinimo ginklų, nes mes tokių ir neturime“, – nurodė jis.

H. Rouhani pakartojo, kad 2015 metais pasirašyta sutartis su šešiomis pasaulio galiūnėmis nepersvarstytina, nors JAV prezidentas Donaldas Trumpas grasina naujomis sankcijomis, jeigu nebus naujai apribota Irano raketų vystymo programa ir jo elgesys regione.

„Problemų tarp Teherano ir Vašingtono (sprendimo) raktas yra Vašingtono rankose, – pažymėjo H.Rouhani. – Jis turi liautis grasinęs sankcijomis ir atsisakyti spaudimo, tuomet padėtis savaime pasitaisys, ir mes galėsime galvoti apie mūsų ateitį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.