Teksase per pamaldas namuose subadyti keturi žmonės, vienas iš jų – mirtinai

Teksaso valstijoje keturi žmonės trečiadienį buvo subadyti per pamaldas privačiuose namuose, vienas jų – mirtinai, ketvirtadienį pranešė policija. 

Vienas 61 metų vyras vėliau nuo sužeidimų mirė, o 54 metų pastorius buvo paguldytas į ligoninę, jo būklė sunki. <br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vienas 61 metų vyras vėliau nuo sužeidimų mirė, o 54 metų pastorius buvo paguldytas į ligoninę, jo būklė sunki. <br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2018, 11:20 PM, atnaujinta Feb 8, 2018, 11:25 PM

Į pamaldas, kurios trečiadienio vakarą vyko privačiame name Korpus Kristi mieste, buvo susirinkę maždaug 20 žmonių, kai vienas, manoma, tos bendruomenės narys išsitraukė peilį ir subadė keturis žmonės, pranešė miesto policijos leitenantas Chrisas Hooperis. 

Pasak jo, vienas 61 metų vyras vėliau nuo sužeidimų mirė, o 54 metų pastorius buvo paguldytas į ligoninę, jo būklė sunki. 

Ch. Hooperis atsisakė nurodyti nukentėjusiųjų pavardes. 

Trečiadienio vakarą policijos pareigūnai sakė, kad pastoriui buvo durta į krūtinę, o vienam muzikantui – į kaklą. Abu jie patyrė gyvybei gresiančius sužalojimus ir buvo nuvežti į ligoninę. 

Užpuolikas sužeidė rankas dar dviem žmonėms. Pareigūnai pažymėjo, kad tie žmonės nukentėjo mėgindami apginti pastorių nuo užpuoliko. 

Įtariamasis 28 metų Marco Antonio Moreno netrukus pats pasidavė pareigūnams iš karto po badymo, sakė Ch. Hooperis. 

M. A. Moreno yra laikomas Nueiseso apygardos kalėjime. Jam pareikšti kaltinimai dėl nužudymo ir užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis. Kalėjimo įrašuose nenurodyta, ar suimtasis turi jam atstovaujantį advokatą. 

Pasak Ch. Hooperio, M. A. Morena policijai žinomas dėl piktnaudžiavimo alkoholiu ir narkotikais. 

Vietos laikraštis „Corpus Christi Caller-Times“ pranešė, kad incidentas įvyko apie 19 val. vietos (ketvirtadienį 3 val. Lietuvos) laiku. Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai rado pamaldoms vadovavusį vienos neformalios religinės bendruomenės pastorių, kuriam buvo peiliu durta į krūtinę. 

Policijos leitenantas Jay Clementas sakė, kad išpuolio motyvas nežinomas. 

Name, kur vyko Tvirtosios Uolos bažnyčios pamaldos, tikintieji rinkdavosi kiekvieną dieną, laikydamiesi 40 dienų įžado“, sakė J. Clementas. 

Pernai lapkritį Teksaso miestelyje Saderland Springse vienas užpuolikas nušovė 26 žmones vienoje bažnyčioje ir galiausiai nusišovė. Tyrėjai sakė, kad tas išpuolis veikiausiai buvo susijęs su konfliktu šeimoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.