Sirijos vyriausybę palaikančios pajėgos ruošiasi įžengti į Afrino anklavą

Sirijos vyriausybę palaikančios pajėgos „artimiausiomis valandomis“ pradės judėti į šiaurės vakarinį kurdiškąjį Afrino anklavą, pirmadienį pranešė valstybinė televizija.

Susitarimas gali paskatinti Turkiją išvesti savo pajėgas iš Afrino po mėnesį trukusio aviacijos ir antžeminių pajėgų puolimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Susitarimas gali paskatinti Turkiją išvesti savo pajėgas iš Afrino po mėnesį trukusio aviacijos ir antžeminių pajėgų puolimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2018, 12:22 PM

Televizijos pranešime nepateikiama daugiau detalių apie šį kontingentą, įvardytą „liaudies pajėgomis“. Žiniasklaida taip pat paskelbė pranešimų, jog Damasko vyriausybė ir tą regioną kontroliuojanti pagrindinė Sirijos kurdų sukarinta grupė sudarė susitarimą.

Toks susitarimas gali paskatinti Turkiją išvesti savo pajėgas iš Afrino po mėnesį trukusio aviacijos ir antžeminių pajėgų puolimo, kuriuo iš pasienio anklavo siekta išstumti kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) kovotojus, Ankaros laikomus teroristais.

Be to, kurdams pasitraukus Sirijos vyriausybės pajėgos atsidurtų arčiau sienos su Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.