Donaldas Trumpas savaitgalį pietavo su šaulių asociacijos lyderiais

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė savaitgalį pietavęs su pagrindiniais Nacionalinės šaulių asociacijos (NRA) lyderiais, nes jam rūpi priemonės prieš ginkluotą smurtą ir saugumas mokyklose.

 JAV gubernatoriams D.Trumpas sakė pietavęs su NRA veikėjais Wayne LaPierre ir Chrisu Coxu ir stebėjosi, kad apie šios pietus nė žodžio nebuvo pranešta žiniasklaidoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV gubernatoriams D.Trumpas sakė pietavęs su NRA veikėjais Wayne LaPierre ir Chrisu Coxu ir stebėjosi, kad apie šios pietus nė žodžio nebuvo pranešta žiniasklaidoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 8:38 PM

JAV gubernatoriams D.Trumpas sakė pietavęs su NRA veikėjais Wayne LaPierre ir Chrisu Coxu ir stebėjosi, kad apie šios pietus nė žodžio nebuvo pranešta žiniasklaidoje.

Prezidentas pažymėjo, kad NRA pareigūnai „nori ką nors padaryti“, kad ta problema būtų išspręsta.

D.Trumpas prisipažino, kad „nėra už mane didesnio Antrosios pataisos (JAV konstitucijos pataisos, užtikrinančios teisę turėti ginklą) aistruolio“, bet būtina sustiprinti (norinčių įsigyti ginklą piliečių) patikrinimą ir užtikrinti, kad „iškrypėliai“ negalėtų gauti ginklų.

Jis dar aiškino gubernatoriams, kad būtina padaryti psichikos įstaigas labiau prieinamas.

D. Trumpas dar piktinosi tos Floridos mokyklos, kurioje buvo šaudoma, apsaugininkais. Jis sakė pats būtų puolęs į mokyklą, jei „net nebūčiau turėjęs ginklo“.

JAV prezidentas pažadėjo tautos „liūdesį paversti veiksmu“.

„Kai visa mūsų tauta yra sukrėsta, Amerikai reikia veiksmo“, – rasti  priemonių mokyklų saugumui užtikrinti ir ginkluotam smurtui pažaboti, sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.