Kolumbijoje per įtariamą sukilėlių ataką žuvo trys venesueliečiai

Kolumbijos šiaurės rytuose sekmadienį per įtariamą Nacionalinės išvadavimo armijos (ELN) partizanų ataką buvo nušauti trys venesueliečiai, pranešė policija.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 10:34 AM, atnaujinta Feb 26, 2018, 10:44 AM

Venesueliečius Šiaurės Santandero departamento Tibu mieste netoli Venesuelos sienos nušovė įtariami sukilėliai, važiavę motociklu.

Anksčiau šie įtariamieji užpuolė policijos nuovadą tame pačiame rajone, bet ten niekas nebuvo sužeistas, sakoma policijos pranešime.

Šiaurės Santanderas yra tarp pagrindinių kokainmedžių auginimo rajonų Kolumbijoje; departamente veikia kelios narkotikų kontrabandininkų grupuotės.

ELN prieš metus Ekvadoro sostinėje Kite pradėjo taikos derybas su prezidento Juano Manuelio Santoso vyriausybe, bet prezidentas sausio pabaigoje, po kelių sprogdinimo atakų, sustabdė derybas ir įsakė suintensyvinti karinį atsaką.

J. M. Santosas, kurio antroji kadencija baigsis rugpjūčio mėnesį, 2016 metais susitarė su Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) sukilėliais ir siekia panašaus susitarimo su ELN. FARC jau nusiginklavo ir virto politine partija.

Kolumbijos ir Venesuelos, kurių bendra siena driekiasi 2,2 tūkst. km, santykiai yra įtempti Kolumbijai bandant spręsti atvykstančių venesueliečių problemą. Tūkstančiai Venesuelos piliečių bėga iš ekonominės ir humanitarinės krizės apimtos savo šalies.

Kaip nurodo Kolumbijos imigracijos pareigūnai, šalyje yra maždaug 550 tūkst. venesueliečių, bet šis skaičius iki 2018 metų vidurio gali pasiekti milijoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.