Sirijos sukilėlių anklavas toliau bombarduojamas nepaisant paliaubų

Rusijos naujai paskelbta „humanitarinė pauzė“ Sirijos sukilėlių kontroliuojamame Rytų Gutos anklave antradienį buvo sutrikdyta naujų aviacijos ir raketų smūgių, pranešė keli šaltiniai.

 Bombardavimai sukilėlių kontroliuojamame anklave tęsiasi. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Bombardavimai sukilėlių kontroliuojamame anklave tęsiasi. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 12:53 PM

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad buvo surengta antskrydžių ir kad per juos buvo numestos dvi sprogmenų prikrautos statinės, taip pat buvo smogta raketomis.

Sirijos valstybinė žiniasklaida savo ruožtu kaltino sukilėlių pajėgas apšaudžius humanitarinius koridorius, kad anklave esantys civiliai toliau liktų įkaitų padėtyje ir nemėgintų sprukti.

Rusijos paskelbta „humanitarinė pauzė“, turinti pažaboti kraujo liejimą šalia Damasko esančiame Rytų Gutos anklave, įsigaliojo antradienį 9 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Kovos veiksmų pertrauka, apie kurią pirmadienį paskelbė Maskva, turėtų kasdien trukti nuo 9 iki 14 valandos.

Maskva nurodė, kad tokiu būdu siekiama užtikrinti galimybę saugiais koridoriais evakuotis bent daliai iš maždaug 400 tūkst. anklave gyvenančių žmonių.

Per Sirijos režimo ir Rusijos pajėgų vykdomą intensyvų anklavo bombardavimą per pastarąsias devynias dienas žuvo daugiau kaip 550 civilių, rodo padėtį šalyje SOHR duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.