Slovakijoje po žurnalisto mirties atsistatydino kultūros ministras

Po slovakų žurnalisto Jano Kuciako ir jo merginos nužudymo apie atsistatydinimą paskelbė Slovakijos kultūros ministras Marekas Madaričius.

 M.Madaričius sakė, kad toks buvo jo paties apsisprendimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Madaričius sakė, kad toks buvo jo paties apsisprendimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-28 16:44

Ministro pirmininko  Roberto Fico kairiosios partijos „SMER- Socialdemokratai“ narys M.Madaričius sakė, kad toks buvo jo paties apsisprendimas.

„Būdamas kultūros ministru aš negaliu sutikti su tuo faktu, kad per mano kadenciją nužudytas žurnalistas“, – pareiškė jis trečiadienį.

Janas Kuciakas ir jo sužadėtinė Martina Kušnirova rasti negyvi savo namuose sekmadienį vakare Velka Mačoje, į rytus nuo Bratislavos. Pasak naujienų portalo aktuality.sk, kuriame J.Kuciakas dirbo, jis tyrinėjo italų mafijos ryšius Slovakijoje ir jos spėjamus ryšius su asmenimis iš premjero R.Fico aplinkos, bendradarbiavo su Čekijos ir Italijos žiniasklaida.

Teisingumo ministrė Lucija Žitnianska, iš jaunesniosios partnerės koalicijoje, trečiadienį pabrėžė, kad „visiškai nepriimtina“, jog kas nors dirbantis vyriausybėje būtų susijęs su organizuotu nusikalstamumu.

Opozicija reikalauja, kad atsistatydintų Slovakijos policijas pajėgų vadovas Tiboras Gašparas ir vidaus reikalų ministras Robertas Kalinakas.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, vidurnaktį, aktuality.sk paskelbė paskutinį, nebaigtą, J.Kuciako straipsnį apie galimas politines sąsajas su italų verslininkais, galbūt turinčiais ryšių su Kalabrijos nusikalstama organizacija „Ndrangheta“, tikriausiai veikiančia rytų Slovakijoje. J.Kuciakas yra pirmas nužudytas slovakų žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.