Turkija ir Irakas planuoja surengti bendrą karinę operaciją prieš kurdų sukilėlius

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu ketvirtadienį pareiškė, kad Turkija ir Irakas galėtų surengti bendrą karinę operaciją prieš kurdų sukilėlius Irake.

 Turkiją ir Iraką sieja bendras abiejų šalių pasipriešinimas rugsėjo 25-osios referendumui Irako kurdų regione.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkiją ir Iraką sieja bendras abiejų šalių pasipriešinimas rugsėjo 25-osios referendumui Irako kurdų regione.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-08 16:46

Dalyvaudamas spaudos konferencijoje Vienoje kartu su savo austrų kolega ketvirtadienį turkų diplomatijos vadovas sakė, kad tokia operacija galėtų prasidėti po gegužės 12 dienos rinkimų Irake.

Turkija dažnai rengia operacijas už savo sienų šiauriniame Irake, persekiodama Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus, kurie ten turi bazes.

Turkiją ir Iraką sieja bendras abiejų šalių pasipriešinimas rugsėjo 25-osios referendumui Irako kurdų regione, kuriame buvo nubalsuota už atsiskyrimą nuo Bagdado.

Turkijos pajėgos nuo sauso dalyvauja operacijoje Sirijoje, per kurią siekiama išstumti kurdų kovotojų grupę iš Afrino regiono Sirijoje. Ankara laiko šiuos kovotojus uždraustos, su Turkijos valstybe nuo 1984 metų ginklu kovojančios Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.