Turkijai apšaudant Sirijos kurdų Afrino anklavą žuvo 18 civilių

Turkijos artilerijai penktadienį apšaudant Sirijos šiaurėje esantį kurdų anklavą Afriną žuvo mažiausiai 18 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Ankara nuolat neigia, kad taikosi į civilinę infrastruktūrą, bet SOHR nurodo, kad per mažiau nei du mėnesius žuvo mažiausiai 245 civiliai, įskaitant 41 vaiką. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Ankara nuolat neigia, kad taikosi į civilinę infrastruktūrą, bet SOHR nurodo, kad per mažiau nei du mėnesius žuvo mažiausiai 245 civiliai, įskaitant 41 vaiką. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-16 12:00

„Nuo vidurnakčio (ir Lietuvos laiku) dėl turkų artilerijos ugnies Afrino mieste žuvo 18 civilių, įskaitant penkis vaikus“, – sakoma „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešime.

„Šiauriniame miesto pakraštyje vyksta kovos“, – nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi SOHR.

Sausio 20 dieną Turkija ir jai lojalūs Sirijos arabų sukilėliai pradėjo oro ir sausumos puolimą prieš Afrino regioną, kurį kontroliuoja JAV remiami kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG).

Ankara nuolat neigia, kad taikosi į civilinę infrastruktūrą, bet SOHR nurodo, kad per mažiau nei du mėnesius žuvo mažiausiai 245 civiliai, įskaitant 41 vaiką.

Turkijos vadovaujamos pajėgos beveik visiškai apsupo Afrino miestą, iš kurio civiliai į Sirijos režimo ar YPG kontroliuojamas teritorijas dabar gali pasitraukti tik vienu keliu.

Ketvirtadienį SOHR sakė, kad per 24 valandas iš Afrino pabėgo daugiau kaip 30 tūkst. civilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.