Paini istorija: Nobelio premijos laureatas klajojo gatvėje, jo žmona rasta negyva

Nobelio premijos laureatas japonas buvo pastebėtas klajojantis JAV Ilinojaus valstijos kaimo vietovėje, o jo žmona surasta netoliese nebegyva. Kas įvyko šiam nusipelniusiam chemikui ir jo sutuoktinei?

Neaišku, kas įvyko Ei-ichi Negishi (dešinėje) ir jo žmonai Sumiri (laiko medalį).<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Neaišku, kas įvyko Ei-ichi Negishi (dešinėje) ir jo žmonai Sumiri (laiko medalį).<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Reuters“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2018-03-17 09:20

Praėjus devynioms valandoms po to, kai artimieji pranešė apie 82 metų Ei-ichi Negishi ir jo žmonos dingimą, pora buvo surasta.

Vyras pasiklydęs vaikščiojo kaimo vietovėje Ilinojuje, netoli Rokfordo miesto. Jis rastas maždaug 320 kilometrų nuo tos vietos, kur gyveno su žmona Sumiri Negishi.

Ankstyvą antradienio rytą jį vaikštinėjantį pastebėjo pareigūnai ir skubiai nuvežė į ligoninę, nes vyras atrodė sukrėstas.

Vėliau policijos pareigūnai apieškojo apylinkes. Vieno sąvartyno stovėjimo aikštelėje jie aptiko poros automobilį bei mokslininko žmonos lavoną.

Bus atliktas skrodimas, bet pirminė apžiūra rodo, kad 80-metės S.Negishi mirtis nebuvo smurtinė. Iki mirties ji sunkiai sirgo Parkinsono liga.

Indianos valstijos policija pranešimą apie poros dingimą gavo pirmadienio vakarą.

Sutuoktiniai paskutinį kartą buvo pastebėti savo namuose Vest Lafajete, netoli Purdue universiteto, kuriame E.Negishi dirba chemijos profesoriumi.

Jų artimieji mano, kad pora ieškojo kelio į oro uostą, bet pakeliui pasiklydo. Sąvartynas, kurio aikštelėje rastas poros automobilis ir moters lavonas, yra 12 kilometrų nuo Čikagos Rokfordo oro uosto.

2010 m. Nobelio premiją E.Negishi gavo kartu su chemikais Richardu Hecku iš JAV bei japonu Akira Suzuki. Jie atrado naujo tipo jungtis tarp anglies atomų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.