D. Trumpo sprendimą Boltoną paskirti savo patarėju Iranas pavadino „gėda“

Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo sprendimą savo patarėju nacionalinio saugumo klausimais paskirti buvusi šalies ambasadorių Jungtinėse Tautose Johną Boltoną  Iranas pavadino „gėda“, sekmadienį skelbia Irano žiniasklaida.

 D.Trumpas<br>AFP/Scanpix nuotr.
 D.Trumpas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2018, 6:29 PM

Pusiau oficiali naujienų agentūra „Fars“ cituoja Irano aukščiausiosios nacionalinės saugumo tarybos sekretorių Ali Shamkhani, kuris pareiškė, kad „akivaizdžiai superjėgai turėtų būti gėda, kad jos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais gauna atlyginimą iš teroristinės grupuotės“.

Šiuo atveju Irano pareigūnas turėjo omeny pernai įvykusį J. Boltono susitikimą su Irano opozicine grupe „Irano liaudies modžahedų organizacija“ (Mujahedin-e Khalq), kurią 2012 metais Jungtinės Valstijos išbraukė iš užsienio teroristinių organizacijų sąrašo.

Anot A. Shamkhani, Jungtinių Valstijų mėginimai susilpninti Iraną tik „padėjo pagrindą Irano jėgos ir įtakos augimui“.

Kaip žinoma, J. Boltonas pasisako už valdžios pakeitimą Irane ir nepritarė 2015 metais pasiektam Irano branduoliniam susitarimui.

Taip pat sekmadienį, įtakingo Irano parlamento nacionalinio saugumo ir užsienio politikos komiteto atstovas Hosseinis Naghavi Hosseini pusiau oficialiai naujienų agentūrai ISNA sakė, kad J. Boltono paskyrimas patarėju bei Mike‘o Rompeo paskyrimas valstybės sekretoriumi „rodo, kad galutinis JAV tikslas yra nuversti Islamo Respublikos valdžią“. Jo teigimu, JAV naudosis „Irano liaudies modžahedų organizacija“, kad pasiektų savo tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.