Italijoje sulaikyti penki įtariamieji, siejami su „tarptautiniu terorizmu“

Italijos policija per antiteroristinį reidą suėmė penkis asmenis, siejamus su 2016-ųjų gruodį Berlyno kalėdinėje mugėje išpuolį surengusiu tunisiečiu Anisu Amri, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

 Anksčiau Italijoje gyvenęs užpuolikas sugebėjo pasprukti, bet po kelių dienų buvo nukautas policijos Milano priemiestyje.<br> Mega nuotr.
 Anksčiau Italijoje gyvenęs užpuolikas sugebėjo pasprukti, bet po kelių dienų buvo nukautas policijos Milano priemiestyje.<br> Mega nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 3:08 PM

Prieglobsčio Vokietijoje prašęsis A.Amri sunkvežimiu rėžėsi į kalėdinę mugę ir pražudė 12 asmenų, dar apie 100 žmonių buvo sužaloti.

Anksčiau Italijoje gyvenęs užpuolikas sugebėjo pasprukti, bet po kelių dienų buvo nukautas policijos Milano priemiestyje.

Už 2016-ųjų gruodžio 19-ąją įvykdytą ataką atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS). Šis išpuolis yra daugiausiai gyvybių nusinešusi šios grupuotės ataka Vokietijoje.

Ketvirtadienio rytą sulaikyti penki asmenys kaltinami veikla, susijusia su „tarptautiniu terorizmu“, bei migrantų aprūpinimu padirbtais dokumentais, pranešė Italijos naujienų agentūra AGI.

Tarp įtariamųjų yra vienas tunisietis iš Latinos miesto, esančio piečiau Romos. Įtariama, kad jis planavo parūpinti A. Amri padirbtus asmens dokumentus, kad jis galėtų pasprukti į užsienį, tyrėjai pranešė AGI.

Antiteroristinius reidus italų policija surengė keliuose miestuose, įskaitant Romą, Latiną ir Neapolį.

Po atakos Berlyne Vokietijos policija susidūrė su aršia kritika, kai paaiškėjo, kad A. Amri, gyvenęs šalyje nuo 2015-ųjų ir naudojęsis keliomis tapatybėmis, turėjo būti deportuotas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.