Tailando pasienyje konfiskuotos didžiulės kristalinio metamfetamino atsargos

Tailando teisėsauga šią savaitę netoli šalies pasienio regionų konfiskavo dvi didžiules kristalinio metamfetamino siuntas, antradienį pranešė pareigūnai, pabrėždami karalystės vaidmenį transportuojant narkotikus į Pietryčių Azijos teritoriją.

 Pareigūnai konfiskavo daug narkotikų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai konfiskavo daug narkotikų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai konfiskavo daug narkotikų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai konfiskavo daug narkotikų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai konfiskavo daug narkotikų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai konfiskavo daug narkotikų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 4:18 PM

Valdžios atstovai antradienį paryčiais rado apie 788 kg kristalinio (itin grynos rūšies) metamfetamino viename pikape, paliktame šiaurinėje Čiang Rajaus provincijoje. Šis regionas yra laikomas liūdnai pagarsėjusio Auksinio trikampio centru, kur gaminama itin daug narkotikų.

Taip pat buvo aptikta daugiau nei 9 mln. metamfetamino tablečių trąšų maišuose, kurie gulėjo automobilyje. Jis stovėjo apie 100 m atstumu nuo Mekongo – tarp Tailando ir Laoso tekančios upės.

„Abiejų rūšių narkotikai buvo rasti Čiang Rajaus provincijos Vian Keno rajone paliktame pikape“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas kariuomenės pareigūnas, pageidavęs likti anonimu.

Anot jo, narkotikų kontrabandininkai pabėgo, pareigūnams suėmus tris tailandiečius, kurie tikriausiai ruošėsi nugabenti siuntas kitur.

Auksiniame trikampyje – atokiame regione, kur susijungia šiaurės Tailandas, Mianmaras  ir Laosas – apstu narkotikų kartelių, gaminančių didžiulius opijaus ir metamfetamino kiekius. Iš šio regiono narkotikai keliauja pro prastai saugomą sieną į kitas Azijos šalis.

Kristalinis metamfetaminas, dar vadinamas „ledu“ arba „kristalu“, yra stipresnė šios medžiagos rūšis. Vienas jo gramas Tailande parduodamas apytiksliai už 60–80 JAV dolerių.

Žemesnės kokybės bei pigesnis „ledas“ – su kofeinu maišomos tabletės, vadinamos „jaba“ – taip pat labai populiarus Azijos šalyse.

Anot už kovą su narkotikais atsakingų pareigūnų, pikape rastas „laimikis“ yra vienas didžiausių per pastaruosius metus. Operacija buvo surengta praėjus mažiau nei savaitei, kai valdžios atstovai konfiskavo 700 kg kristalinio amfetamino, rasto sunkvežimyje pakeliui į su Malaizija bendrą sieną turinčią Tailando pietinę dalį.

Narkotikai buvo aptikti kovo 28 dieną Čumpono provincijoje. Jie buvo sukimšti į šešių ratų sunkvežimį, taip pat vežusį vaisius.

„Narkotikai buvo gabenami Tailando teritorija į Malaiziją, kur juos buvo planuota nuvežti į trečiąsias šalis“, – sakė Narkotikų platinimo prevencijos biuro atstovas Soonthornas Chalermkiatas.

Du narkotikų kontrabanda įtariami tailandiečiai bei du Malaizijos piliečiai buvo areštuoti, pridūrė jis.

Pastaruoju metu Tailando policija konfiskuoja rekordinius „jabos“ ir kitos, didesnę priklausomybę keliančios, rūšies kristalinio metamfetamino kiekius.

Tačiau nepaisant vykdomų reidų, narkotinių medžiagų gamyba šalyje nemąžta, nes karteliai nesunkiai pagamina daugiau narkotikų, o jų kaina gatvėse neauga, sako narkotikų prevencijos ekspertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.