Turkijos universitete nušauti keturi darbuotojai

Vakarinio Turkijos Eskišechyro miesto universitete ginkluotas užpuolikas ketvirtadienį nušovė keturis darbuotojus, pranešė žiniasklaida.

  Vakarinio Turkijos Eskišechyro miesto universitete ginkluotas užpuolikas ketvirtadienį nušovė keturis darbuotojus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  Vakarinio Turkijos Eskišechyro miesto universitete ginkluotas užpuolikas ketvirtadienį nušovė keturis darbuotojus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-05 15:59, atnaujinta 2018-04-05 16:53

Užpuolikas, kuris irgi dirbo Osmangazio universitete, buvo sulaikytas, pranešė naujienų agentūra „Dogan“. Jis nušovė dekano pavaduotoją, fakulteto sekretorių ir du dėstytojus, informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra

Universiteto rektorius Hasanas Gonenas televizijai „CNN-Turk“ patvirtino, kad buvo nužudyti keturi žmonės.

Apie milijoną gyventojų turintis Eskišechyras yra pusiaukelėje tarp Ankaros ir Stambulo. Šiame mieste retai nutinka kokių nors smurto protrūkių.

„Dogan“ pranešė, kad ši ataka sukėlė universitete paniką: tiek studentai, tiek dėstytojai yra šoko būsenos.

Naujienų agentūra nurodė, kad kol kas neaišku, kokie buvo užpuoliko – edukologijos fakulteto mokslinio bendradarbio – motyvai.

Šiuo metu jį apklausia policija.

Per televiziją buvo parodyta, kaip prie universiteto pagrindinio įėjimo susirinko incidento priblokšti studentai ir dėstytojai. Į įvykio vietą atvyko daugybė greitosios pagalbos automobilių.

Turkijoje pastaraisiais metais buvo surengta ištisa virtinė gyvybių pareikalavusių atakų, dėl kurių kaltinami kurdų kovotojai ir džihadistai. Vis dėlto nėra jokių ženklų, kad ketvirtadienio incidentas būtų susijęs su ekstremistų veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.