Airijoje reabilituotas vyras, kuris buvo pakartas prieš 140 metų

Airijoje reabilituotas vyras, kuris buvo pakartas prieš 140 metų, praneša „Sky News“.

Malonę po mirties suteikė Airijos prezidentas Michaelas Higginsas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Malonę po mirties suteikė Airijos prezidentas Michaelas Higginsas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 1:06 PM

Mylesas Joyce`as buvo nuteistas už nusikaltimą, padarytą dar prieš Airijos Respublikos įkūrimą. Jam malonę po mirties suteikė Airijos prezidentas Michaelas Higginsas. Pasak valstybės vadovo, šis atvejis – „gėdingas epizodas Airijos ir Jungtinės Karalystės istorijoje“, ir malonės suteikimas turi ištaisyti praeities klaidą.

Mylesas Joyce`as buvo pripažintas kaltu dėl penkių žmonių nužudymo ir nubaustas mirties bausme 1882 metų gruodį, nors du kartu su juo nuteisti vyrai teigė, jog jis yra nekaltas. Be to, teismo posėdžiai vyko anglų kalba, kurios airis nesuprato.

Nusikaltimas, padarytas prieš beveik 140 metų dabartinės Airijos Golvėjaus grafystės teritorijoje, sukrėtė šalį: savo namuose buvo nužudyti penki iš šešių vienos šeimos narių. Jauniausiajai aukai buvo 14, vyriausiajai – 80 metų. Mylesas Joyce`as buvo susijęs su kai kuriais tos šeimos nariais, bet buvo abejojama, ar jis prisidėjo prie žudynių. Pirmą kartą apie mirtimi nubausto žmogaus nekaltumą Airijos vyriausybė prabilo 2015 metais, kai paaiškėjo, kad kaltinimas buvo melagingas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.