Maskvos teismas „Echo Moskvy“ žurnalistės užpuoliko bylą nagrinės balandžio 18-ąją

Maskvos Presnios apylinkės teismas balandžio 18 dieną pradės iš esmės nagrinėti bylą dėl pasikėsinimo į Rusijos radijo „Echo Moskvy“ žurnalistės Tatjanos Felgengauer gyvybę, dėl kurio kaltinamas Rusijos ir Izraelio pilietis Borisas Gricas.

 Scanpix/Sputnik nuotr.
 Scanpix/Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2018, 7:29 PM

„Atviras baudžiamosios B. Grico bylos nagrinėjimas paskirtas balandžio 18 d. 15 val. “, – pirmadienį pranešė teisėja Jelena Abramova.

Tenkindamas prokurorų prašymą teismas pratęsė įtariamojo kardomąjį kalinimą iki rugsėjo 26 dienos.

Teisiamasis – 49 metų Rusijos ir Izraelio pilietis B. Gricas, kaltinamas pasikėsinimu nužudyti.

Remiantis kaltintojų versija, nestabilios psichikos B. Gricas 2017 metų spalio 23 dieną įsiveržė į Maskvos centre, Arbato gatvėje esantį pastatą, apakino jo apsaugininką iš balionėlio purškiamomis dujomis, perėjo pro turniketą ir liftu pakilo į 14 pastato aukštą, ten įsikūrusią „Echo Moskvy“ redakciją.

Tyrėjai išsiaiškino, kad B. Gricas pamatė T. Felgengauer lankytojų priimamajame, prisiartino prie jos iš nugaros ir keletą kartų smogė jai į kaklą atsineštu sulankstomu peiliu. Žurnalistė smarkiai priešinosi, kol atskubėjęs apsaugininkas įsibrovėlį sulaikė.

Po šio užpuolimo T. Felgengauer buvo paguldyta į Sklifosofskio ligoninę Maskvoje, ten jai buvo atlikta operacija. Dabar žurnalistė sugrįžo į darbą radijo stotyje.

B. Gricas pareigūnams tvirtino, kad išpuolį išprovokavo pati žurnalistė, „jį persekiodavusi telepatiškai kas naktį nuo 2012-ųjų“.

Teismo psichiatrinė ekspertizė nustatė, kad nusikaltimo metu B. Grizas buvo nepakaltinamumo būklės. Jam nustatyta paranoidinė šizofrenija. Todėl prokurorai siūlys skirti teisiamajam skirti privalomą psichiatrinį gydymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.