Kremlius gelbės savo oligarchus – pasinaudos Kaliningradu

JAV paskelbus sankcijas septyniolikai Rusijos vyriausybės pareigūnų ir 7 oligarchams, pastaruosius suskubo gelbėti Kremlius.

 Rusijos valdžia žada palaikyti kompanijas, kurioms pritaikytos sankcijos. <br> AFp/Scanpix nuotr. 
 Rusijos valdžia žada palaikyti kompanijas, kurioms pritaikytos sankcijos. <br> AFp/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2018, 3:54 PM, atnaujinta May 4, 2018, 3:11 PM

Leidinys „Vedomosti“ skelbia, kad nuo sankcijų nukentėjusiems oligarchams planuojamos įsteigti specialios lengvatinio apmokestinimo bendrovės.

Teigiama, kad tokios bendrovės galėtų atsirasti Kaliningrado srityje esančiose salose. Tokį įstatymo projektą pateikė Rusijos Ekonomikos plėtros ministerija, dabar jis derinamas su kitomis institucijomis, o Rusijos Valstybės Dūmos pavasario sesijoje gali būti priimtas.

Šaltinis, kurio tapatybės „Vedomosti“ neatskleidė, tikino, kad norintys susigrąžinti pinigus į Rusiją, galės tai padaryti greitai ir be mokesčių.

Tam gyventojai galės gauti tarptautinės verslo įmonės statusą, kuris suteikia galimybę įregistruoti kompaniją per dieną. Tokioms įmonėms taip pat leidžiama neatskleisti kai kurios informacijos apie save.

JAV balandžio JAV paskelbė naujas sankcijas Rusijos vyriausybės pareigūnams ir oligarchams.

Balandžio 9 dieną ėmė kristi Rusijos rublio bei fondų vertė. Rusijos verslininkai, kuriems buvo pritaikytos sankcijos, per tą vieną dieną prarado 14 milijardų dolerių (11,3 mlrd. eurų).

Rusijos milijardierius, oligarchas ir „Rusal“ valdybos pirmininkas Olegas Deripaska, valdantis vieną didžiausių įmonių, dirbančių su aliuminio metalu, vakar prarado 1,6 mlrd. dolerių. Kaip nurodo Forbes.com, jo turtas šiuo metu siekia apie 3,7 mlrd. dolerių.

2008-aisiais jis buvo pripažintas turtingiausiu Rusijos žmogumi,o pasaulio turtingiausiųjų dešimtuke užėmė 9 vietą. Ne mažiau neteko ir verslininkas, aukso gamybos magnatas Suleimanas Kerimovas. Jis Rusijoje valdo 82 proc. „Polyus“ akcijų. Jo turtas mažėjo 1,5 mlrd. dolerių. ir šiuo metu siekia 5,1 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.