Baltijos jūroje sudužo rusų karinis sraigtasparnis

Baltijos jūroje sudužo rusų karinis sraigtasparnis, skelbia leidinys „Meduza“. Kaip teigiama, sraigtasparnyje buvo du žmonės. Skelbiama, kad vieno žuvusiojo kūnas jau rastas. 

 Teigiama, kad sudužo karinis sraigtasparnis Ka-29.<br> Wikipedia nuotr.
 Teigiama, kad sudužo karinis sraigtasparnis Ka-29.<br> Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 8:52 AM, atnaujinta Apr 13, 2018, 10:06 AM

Kaip skelbė naujienų agentūra TASS, virš Baltijos jūros pradingo sraigtasparnis Ka-29. Gelbėjimo darbai šiuo metu yra tęsiami. 

Kol kas Rusijos Gynybos ministerija nepatvirtino šios informacijos. 

„Ria Novosti“ cituoja šaltinį gelbėjimo tarnybose: „Sraigtasparnis sudužo netoli Kaliningrado, Baltijos jūroje. Jame buvo du ekipažino nariai.“

„Ryšys su kariniu sraigtasparniu Ka-29, preliminariais duomenis, priklausiusiu Gynybos ministerijai, dingo vakar vakare. Šiandien Baltijos jūros akvatorijoje rastas vieno iš dviejų pilotų kūnas“,– penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas šaltinis tarptautinėse jūrinių paieškų ir gelbėjimo tarnybose.

Penktadienį Rusijos Baltijos laivyno atstovai naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino, kad nelaimė įvyko naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Tuomet buvo atliekami bandomieji skrydžiai. Pasak Baltijos laivyno, nelaimės metu žuvo abu pilotai. 

„Apie 23 val. 30 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku per naktinius bandomuosius skrydžius virš Baltijos jūros akvatorijos sudužo sraigtasparnis Ka-29. Įgula, sudaryta iš įmonės gamintojos dviejų lakūnų bandytojų, žuvo“, – sakoma „Interfax“ gautame laivyno pranešime.

Sraigtasparnis nukrito į jūrą maždaug už 12 km nuo Kaliningrado srities pakrantės.

„Rasta sraigtasparnio nuolaužų ir tepalų dėmė vandenyje“, – sakė „Interfax“ šaltinis.

Pažymima, kad „skrydis vyko esant geroms meteorologinėms sąlygoms“.

Šiuo metu Baltijos jūroje vyksta rusų karinės pratybos. Ketvirtadienį rusų Baltijos laivynas imitavo priešo povandeninio laivo sunaikinimą. Apie tai pranešė laivyno atstovas Romanas Martovas. Jis teigė, kad operacijos metu buvo naudojami tiek laivai, tiek aviacija. 

Praėjusią savaitę Rusija taip pat surengė karinius mokymus Baltijos jūroje. Tai sukėlė nerimą Latvijai. 

Latvijos gynybos ministerija iškvietė Rusijos karo atašė, reikalaudama pateikti daugiau informacijos apie planuojamas pratybas.

Sužinojusi apie pratybų planus Latvija paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad pratybos, kurios gali būti „laikomos provokuojančiomis ir jėgos demonstravimu“, sutrikdys laivybą ir civilinių lėktuvų skrydžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.