Naujosios Zelandijos pakrantėse - tūkstančiai negyvų pingvinų

Naujosios Zelandijos pakrantes nuo metų pradžios nusėjo tūkstančiai negyvų mažųjų pingvinų. Spėjama, kad jie žuvo staiga pakilus vandens temperatūrai. Tiesa, pingvinų ekspertas Graeme'as Tayloras atkreipė dėmesį į tai, kad tokių atvejų pasitaiko kas kelis dešimtmečius. Pastarąjį kartą Naujojoje Zelandijoje panašus masinis žuvimas fiksuotas 1998-aisiais.

 Naujosios Zelandijos pakrantes nuo metų pradžios nusėjo tūkstančiai negyvų mažųjų pingvinų. Spėjama, kad jie žuvo staiga pakilus vandens temperatūrai.<br> „123RF“ nuotr.
 Naujosios Zelandijos pakrantes nuo metų pradžios nusėjo tūkstančiai negyvų mažųjų pingvinų. Spėjama, kad jie žuvo staiga pakilus vandens temperatūrai.<br> „123RF“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2018, 3:48 PM, atnaujinta Apr 16, 2018, 3:51 PM

Žinių portalo „Stuff“ duomenimis, dauguma pingvinų rasta rytinėje šalies pakrantėje, be kita ko, Plenčio įlankos regione. Daugelis gyvūnų buvo jau negyvi. Tačiau kai kurie nugaišo tik krante.

Mažieji pingvinai paprastai užauga tik 40 cm ir sveria vos kilogramą. Jie gyvena aplink Naująją Zelandiją bei Australijos Tasmanijos salą.

Manoma, kad pingvinų žūtį lėmė temperatūrų svyravimai dėl El Ninjo reiškinio.

Vis dėl to kai kuriuos pingvinus ekspertams pavyko išgelbėti ir grąžinti atgal į jūrą. Veterinaras Jamesas Chattertonas iš Oklando zoologijos sodo kritikavo, kad žmonės, vaikščiojantys pakrante, mieliau fotografavosi asmenukėms su kenčiančiais pingvinais, užuot kvietę pagalbą. „Tai, ko reikia tokiam gyvūnui, yra ne asmenukė, o skubi veterinarų pagalba“, – sakė J. Chattertonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.