Japonijos migrantų sulaikymo centro gyventojai pradėjo bado streiką

Daugiau nei 40 žmonių pradėjo bado streiką Japonijos migrantų sulaikymo centre, kuriame praėjusią savaitę nusižudė vienas sulaikytas indas, antradienį pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.

Daugiau nei 40 žmonių pradėjo bado streiką Japonijos migrantų sulaikymo centre, kuriame praėjusią savaitę nusižudė vienas sulaikytas indas, antradienį pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.<br>123RF nuotr.
Daugiau nei 40 žmonių pradėjo bado streiką Japonijos migrantų sulaikymo centre, kuriame praėjusią savaitę nusižudė vienas sulaikytas indas, antradienį pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 4:44 PM, atnaujinta Apr 17, 2018, 4:48 PM

Protestas į šiaurės rytus nuo sostinės esančiame Ibarakio centre prasidėjo sekmadienį, praėjus dviems dienoms po to, kai vyresnis kaip dvidešimties metų Indijos pilietis buvo rastas pasikoręs duše. Jo tapatybė neskelbiama.

Pranešama, kad vyras buvo prislėgtas dėl to, kad pareigūnai ilgai nepriėmė sprendimo dėl jo prašymo suteikti pabėgėlio statusą.

„Manome, kad jie (streikuotojai) atsisako maisto, siekdami lygtinio paleidimo, – sakė vienas imigracijos centro pareigūnų Daisuke Akinaga. – Mes taip pat manome, kad šį bado streiką paskatino savižudybė.“

Pareigūnas atsisakė atskleisti streikuojančių migrantų tautybes ir kiek žmonių prisijungė prie bado streiko, tačiau remiantis „Kyodo News“ duomenimis, bado streiką paskelbė daugiau nei 40 sulaikytųjų.

Iš viso šiame migrantų sulaikymo centre gyvena maždaug 330 žmonių.

Japonijoje galioja labai griežti imigracijos įstatymai. Ši šalis retai priima prieglobsčio prašančius pabėgėlius. Pernai iš beveik 20 tūkst. gautų prašymų suteikti pabėgėlių statusą buvo patenkinta vos 20.

Japonijos vyriausybė tvirtina, kad dauguma prašymų teikėjų yra ekonominiai migrantai. Tačiau aktyvistai ir Jungtinės Tautos sako, kad Japonija kelia milžiniškus reikalavimus, prašydama įrodymų, kurių dažnai negali pateikti net ir tie, kuriems gresia rimtas pavojus.

Japonijos aktyvistai, teisininkai ir migrantai jau daug metų skundžiasi grubiu kai kurių imigracijos pareigūnų elgesiu ir sunkiomis gyvenimo sąlygomis sulaikymo centruose.

Jie taip pat ragina vyriausybę peržiūrėti ilgalaikio žmonių sulaikymo imigracijos centruose politiką.

„Sulaikymo trukmė Japonijoje yra nenormaliai ilga“, – sakė žmogaus teisių grupės „Provisional Release Association in Japan“ atstovas Hiromitsu Masuda.

„Jeigu Japonija nekeis savo politikos, tokie protestai gali kartotis“, – kalbėjo H. Masuda naujienų agentūrai AFP.

Pasak aktyvistų, prieglobsčio prašytojams atsakymo vidutiniškai tenka laukti trejus metus. O tų laimingųjų, kuriems pavyksta gauti pabėgėlio statusą, dažnai laukia sudėtinga integracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.