D. Trumpas Ramiojo vandenyno partnerystę vėl pavadino nenaudinga JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas tebemano, kad Ramiojo vandenyno partnerystė (TPP) yra nenaudinga Jungtinėms Valstijoms.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas tebemano, kad Ramiojo vandenyno partnerystė (TPP) yra nenaudinga Jungtinėms Valstijoms.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas tebemano, kad Ramiojo vandenyno partnerystė (TPP) yra nenaudinga Jungtinėms Valstijoms.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 10:12 AM, atnaujinta Apr 18, 2018, 10:15 AM

„Japonija ir Pietų Korėja norėtų, kad mes grįžtume į TPP, tačiau man nepatinka ši ... sutartis“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Jo nuomone, „yra pernelyg daug nenumatytų aplinkybių ir nėra galimybių pasitraukti, jeigu ji [partnerystė] neveiks“.

„Dvišaliai susitarimai yra kur kas veiksmingesni, duoda daugiau pajamų ir yra geresni MŪSŲ darbininkams. Pažvelkite, kas Jungtinėms Valstijoms yra PPO“, – pažymėjo D. Trumpas.

Susitarimą dėl JAV prisijungimo prie TPP pasirašė ankstesnis prezidentas Barackas Obama, tačiau jam nepavyko įtikinti Kongreso jam pritarti.

Atėjęs į valdžią, D. Trumpas paskelbė apie JAV pasitraukimą iš Ramiojo vandenyno partnerystės. Vis dėlto neseniai jis pareiškė, jog yra pasirengęs apsvarstyti JAV dalyvavimą partnerystėje, jeigu būtų peržiūrėtos JAV numatytos sąlygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.