Kinijoje zoologijos sodo lankytojai plytgaliais užmušė kengūrą, dar vieną sužeidė

Pietryčių Kinijoje vieno zoologijos sodo lankytojai užmušė kengūrą, o kitą sužeidė, apmėtę šiuos stambius sterblinius gyvūnus plytgaliais, kad išprovokuotų jų reakciją, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Kinijoje, kur gyvūnų teisių samprata nėra įsitvirtinusi, zoologijos sodai ir laukinių gyvūnų laikantys parkai nėra griežtai reguliuojamai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kinijoje, kur gyvūnų teisių samprata nėra įsitvirtinusi, zoologijos sodai ir laukinių gyvūnų laikantys parkai nėra griežtai reguliuojamai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 11:20 AM

Per vasario 28-ąją Fudziano provincijoje esančiame Fudžou zoologijos sode įvykusį incidentą lankytojai apmėtė kengūras plytų ir betono nuolaužomis. Vienai 12-metei patelei buvo smarkiai sužalota koja, paskelbė Kinijos centrinė televizija.

Po keleto dienų ši kengūra nugaišo – tikriausiai nuo smūgio sunkiu daiktu trūkus inkstui, paaiškėjo per veterinaro apžiūrą.

Praėjus kelioms savaitėms tame pačiame zoologijos sode panašiu būdu buvo lengvai sužeistas penkerių metų kengūros patinas, sakoma valstybinės televizijos pranešime.

Televizijos paskelbtoje nuotraukoje matyti pirmoji kengūra, kurios koja buvo sunkiai sužalota ir vos nenutraukta. Nuotraukoje taip pat matyti, kad gyvūnui buvo prijungta lašinė.

Šio zoologijos sodo lankytojai jau nesyk mėgindavo atkreipti šių Australijos gyvūnų dėmesį ir priversti juos pašokinėti ant stiprų užpakalinių kojų.

Reportaže nenurodoma, ar kas nors buvo nubaustas, bet pabrėžiama, kad nugaišusios patelės iškamša bus eksponuojama lankytojams. Zoologijos sodas ketina įrengti stebėjimo kamerų, kad ateityje gyvūnams nebebūtų kenkiama.

Kinijoje, kur gyvūnų teisių samprata nėra įsitvirtinusi, zoologijos sodai ir laukinių gyvūnų laikantys parkai nėra griežtai reguliuojamai. Jie dažnai sulaukia dėmesio dėl pasibaisėtinų gyvūnų laikymo sąlygų bei lankytojų netinkamo elgesio.

Pavyzdžiui, vietos žiniasklaida pernai birželį paskelbė, kad vieno gyvūnų parko rytų Kinijoje lankytojai apimti siaubo stebėjo, kaip tigrai draskė asilą, kurį į aptvarą išleido investuotojai, susiginčiję su įstaigos administracija dėl verslo reikalų.

Dar prieš keletą mėnesių į pietus nuo Šanchajaus esančiame Ningbo mieste tigrai mirtinai sudraskė vieną lankytoją, įžengusį į jų aptvarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.