D. Trumpas su Rusijos šešėliais kovoti paskyrė savo draugą R. Giuliani

Buvęs Niujorko meras Rudy Giuliani prisijungė prie JAV prezidento Donaldo Trumpo teisininkų komandos. Ilgametis respublikono draugas pagrindiniu savo tikslu laiko užbaigti tyrimą dėl Rusijos įtakos.

Buvęs meras R.Giuliani (kairėje) jau daug metų yra ištikimas D.Trumpo draugas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Buvęs meras R.Giuliani (kairėje) jau daug metų yra ištikimas D.Trumpo draugas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, „The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2018-04-21 15:50

D.Trumpo rinkimų kampaniją tebegaubia įtariamų sąsajų su Rusija šešėliai. Teisininko išsilavinimą turintis 73-ejų R.Giuliani savo užduotimi laiko dorotis su šia byla, kurios tyrimui vadovauja specialusis prokuroras Robertas Muelleris.

Apie buvusio didmiesčio mero paskyrimą į teisininkų komandą buvo paskelbta dienraštyje „The Washington Post“, jis pats apie tai prabilo interviu.

Tai – vienas pirmųjų pokyčių po gana ilgai trukusio periodo, per kurį D.Trumpas niekaip negalėjo rasti ir išlaikyti stiprių specialistų savo teisininkų grupėje.

D.Trumpo kampanijos gynybai vadovavęs advokatas Johnas Dowdas kovo mėnesį atsistatydino.

Tikimasi, kad tai bus ne tiktai postūmis tyrime, bet ir permaina R.Giuliani. Jis jau daug metų buvo tarp artimų D.Trumpo draugų ir atvirai reiškė norą dirbti jo administracijoje, tačiau jokio oficialaus posto neturėjo.

R.Giuliani dienraščiui „The Washington Post“ pareiškė, kad mato save kaip vadovaujantį teisininką, kuris padės greitai užbaigti R.Muellerio tyrimą.

„Aš darau tai, nes tikiuosi, kad galėsime dėl šalies gerovės visa tai užbaigti. Taip pat dėl to, kad labai gerbiu prezidentą ir R.Muellerį“, – tvirtino R.Giuliani.

Naujosiose pareigose jam talkins du su prezidento D.Trumpo administracija bendradarbiaujantys advokatai – Jay Sekulow bei Ty Cobbas.

„Rudy iš tiesų šaunus. Jis buvo mano bičiulis jau daug metų ir nori, kad šis reikalas išsispręstų dėl Amerikos gerovės“, – pranešime spaudai tvirtino advokatas J.Sekulow.

Vienas pagrindinių iššūkių, su kuriais naujose pareigose susidurs R.Giuliani, bus sprendimas, kaip glaudžiai D.Trumpui bendradarbiauti su R.Muelleriu, – ar sutikti, kad speciali komisija prezidentą apklaustų.

Įtakingas politikas, buvęs prokuroras, jau daug metų yra ištikimas D.Trumpo draugas.

Italų kilmės R.Giuliani išgarsėjo kaip kovotojas su nusikaltėliais, pažabojęs jų gaujas Niujorke. Taip pat jis pelnė didelę pagarbą, kai ėmėsi ryžtingų veiksmų po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.