Malaizijoje nužudyto palestiniečio šeima kaltina Izraelio „Mossad“

Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro gatvėje šeštadienį nužudyto profesoriaus ir svarbaus Gazos Ruožą valdančio palestiniečių judėjimo „Hamas“ nario šeima jo nužudymu apkaltino Izraelio žvalgybos agentūrą „Mossad“.

 Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro gatvėje šeštadienį nužudyto profesoriaus ir svarbaus Gazos Ruožą valdančio palestiniečių judėjimo „Hamas“ nario šeima jo nužudymu apkaltino Izraelio žvalgybos agentūrą „Mossad“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro gatvėje šeštadienį nužudyto profesoriaus ir svarbaus Gazos Ruožą valdančio palestiniečių judėjimo „Hamas“ nario šeima jo nužudymu apkaltino Izraelio žvalgybos agentūrą „Mossad“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-21 14:16, atnaujinta 2018-04-21 14:28

Malaizijos policija pranešė, kad 35 metų Fadi Mohammadas al Batshas buvo nušautas pėsčiomis einantis dalyvauti musulmonų ryto maldose. Du užpuolikai važiavo motociklu.

Iš Gazos Ruožo paskelbtame šeimos pareiškime sakoma: „Mes kaltiname „Mossad“.

„Hamas“ nurodė, kad energetikos srityje dirbęs mokslininkas F. M. al Batshas buvo svarbus organizacijos narys.

Islamistų judėjimas tiesiogiai neapkaltino Izraelio jo nužudymu, bet vadino jį „kankiniu“ – žodžiu, kuriuo paprastai apibūdina Izraelio pajėgų nužudytus žmones.

Izraelio pareigūnas, su kuriuo susisiekė naujienų agentūra AFP, komentuoti atsisakė.

Kvala Lumpūro policijos viršininkas Datukas Seri Mazlanas Lazimas sakė, kad vienas užpuolikų „paleido 10 šūvių, kurių keturi pataikė dėstytojui į galvą ir torsą“. F. M. al Batshas mirė iškart.

Pasak policijos viršininko, saugumo kameros nufilmavo, kad du užpuolikai tame rajone laukė maždaug 20 minučių ir tik tada puolė.

„Manome, kad dėstytojas buvo jų taikinys, nes du kiti anksčiau ten ėję asmenys nenukentėjo“, – sakė jis.

F. M. al Batsho šeima paragino Malaizijos pareigūnus ištirti jo nužudymą ir paprašė sugrąžinti palaikus.

Manoma, kad „Mossad“ anksčiau yra nužudęs palestiniečių kovotojų ir mokslininkų, bet pati agentūra to niekada nėra patvirtinusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.