Saudo Arabijoje dėl „nepadoraus“ įrašo uždarytas moterų sporto centras

Saudo Arabijos sporto pareigūnai penktadienį uždarė Rijade veikusį moterų sporto centrą, kurio reklaminiame filmuke buvo matoma moteris su prigludusia sportine apranga.

 Saudo Arabijos sporto pareigūnai penktadienį uždarė Rijade veikusį moterų sporto centrą, kurio reklaminiame filmuke buvo matoma moteris su prigludusia sportine apranga.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Saudo Arabijos sporto pareigūnai penktadienį uždarė Rijade veikusį moterų sporto centrą, kurio reklaminiame filmuke buvo matoma moteris su prigludusia sportine apranga.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2018, 11:24 AM, atnaujinta Apr 21, 2018, 11:27 AM

„Mes to netoleruosime“, – socialiniame tinkle „Twityter“ parašė sporto administracijos vadovas Turki al Sheikhas, nurodęs atšaukti minimo centro licenciją.

T. al Sheikhas, įtakingo kronprinco Mohammedo bin Salmano patarėjas, taip pat nurodė pareigūnams išaiškinti ir patraukti atsakomybėn už filmuką atsakingus asmenis.

Klipas, kurio autentiškumo naujienų agentūra AFP negalėjo patikrinti, išplito socialinėje žiniasklaidoje. Jame matyti moteris nepridengtais plaukais, sporto salėje spardanti treniruočių maišą.

Generalinė sporto administracija nurodė, kad klipe yra scenų, galinčių gadinti visuomenės moralę.

Saudo Arabija, pradėjusi didelį liberalizavimo vajų, nuo birželio leis moterims vairuoti, o neseniai pirmą kartą leido joms ateiti į sporto stadionus.

Vyriausybė taip pat siekia inicijuoti moterų sportą ir nori privalomų kūno kultūros pamokų mergaitėms.

Tačiau karalystėje vis tiek reikalaujama, kad moterys gautų savo globėjų vyrų, paprastai tėvo, vyro ar brolio, leidimą mokytis, dirbti ir keliauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.