Šnipinėjimu įtariamas britų mokslininkas buvo sulaikytas Irane

Irane sulaikytas Londono Imperijos koledžo profesorius Abbasas Edalatas, įtariamas šnipinėjimu. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Fars“, remdamasi savo šaltiniais.

Irane sulaikytas Londono Imperijos koledžo profesorius Abbasas Edalatas, įtariamas šnipinėjimu. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Fars“, remdamasi savo šaltiniais.<br>"Reuters"
Irane sulaikytas Londono Imperijos koledžo profesorius Abbasas Edalatas, įtariamas šnipinėjimu. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Fars“, remdamasi savo šaltiniais.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2018, 4:12 PM, atnaujinta Apr 26, 2018, 4:18 PM

Pasak agentūros, mokslininkas priklauso šnipų tinklui, kuris dirba Didžiosios Britanijos vyriausybei. Be A. Edalato, buvo sulaikyti dar keli žmonės, bet tikslus jų skaičius nenurodomas. „Fars“ taip pat teigia, jog šios grupės nariai buvo susiję su Irane 2009 metais po Mahmoudo Ahmadinejado pergalės prezidento rinkimuose vykusių masinių antivyriausybinių manifestacijų organizatoriais.

Anksčiau Jungtinėse Valstijose įsikūrusi organizacija „Žmogaus teisių Irane centras“ (Center for Human Rights in Iran, CHRI) pranešė, kad balandžio viduryje Irane elitinio Islamo revoliucijos sargybinių korpuso pareigūnai sulaikė Londono Imperijos koledžo kompiuterijos ir matematikos profesorių A. Edalatą, kuris turi dvigubą Irano ir Didžiosios Britanijos pilietybę. CHRI duomenimis, jis atvyko į mokslinę komandiruotę, jo atvažiavimo į šią šalį data nenurodoma.

Sulaikytojo artimieji balandžio 21 d. sumokėjo už jį užstatą, bet Irano valdžia jo nepaleido, aiškindama savo veiksmus dėl dokumentų iškilusiais keblumais.

Kaip pranešama, A. Edalatas yra Jungtinėse Valstijose veikiančios visuomeninės organizacijos „Kampanija prieš sankcijas ir karinę intervenciją į Iraną“ (The Campaign Against Sanctions and Military Intervention in Iran) steigėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.