Berlynas kaltina Iraną provokacija po smūgių Izraelio pozicijoms

Vokietija ketvirtadienį apkaltino Iraną „provokacija“, kai buvo pranešta, kad iraniečių pajėgos Sirijoje paleido dešimtis raketų į Izraelio armijos pozicijas okupuotose Golano Aukštumose. 

 Izraelio armija ketvirtadienį pranešė, kad Irano pajėgos praėjusią naktį iš Sirijos teritorijos paleido maždaug 20 raketų į Izraelio kariuomenės pozicijas okupuotoje Golano Aukštumų dalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio armija ketvirtadienį pranešė, kad Irano pajėgos praėjusią naktį iš Sirijos teritorijos paleido maždaug 20 raketų į Izraelio kariuomenės pozicijas okupuotoje Golano Aukštumų dalyje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 1:50 PM, atnaujinta May 10, 2018, 2:08 PM

„Šios atakos yra rimta provokacija, mes griežtai ją smerkiame.  Kaip visada, pabrėžiame, Izraelis turi savigynos teisę“, – sakė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai.  

Tačiau ji pridūrė, jog „labai svarbu, kad nebūtų tolesnės eskalacijos“. 

Tuo tikslu reikia rasti „tvarų politinį Sirijos konflikto sprendinį“, kad būtų nutrauktos Sirijos žmonių kančios ir užkirstas kelias tolesnei destabilizacijai visame regione, pažymėjo URM atstovė.  

Po Izraelio smūgių Irano taikiniams Sirijoje Rusijos užsienio reikalų viceministras Michailas Bogdanovas ketvirtadienį paragino „visas šalis elgtis santūriai“ ir sakė, kad Maskva yra susirūpinusi dėl eskalacijos.

„Užmezgėme kontaktus su visomis šalimis ir raginame visas šalis elgtis santūriai“, – sakė M. Bogdanovas ir pridūrė, kad Maskva yra susirūpinusi naujausiais įvykiais.

Izraelio armija ketvirtadienį pranešė, kad Irano pajėgos praėjusią naktį iš Sirijos teritorijos paleido maždaug 20 raketų į Izraelio kariuomenės pozicijas okupuotoje Golano Aukštumų dalyje. 

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad iš Sirijos teritorijos į Izraelio okupuotą Golano Aukštumų dalį buvo paleistos dešimtys raketų, tačiau nepatvirtino Izraelio pranešimų, kad jas paleido iraniečių pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.