Irano užsienio reikalų ministras kitą savaitę vyks į Maskvą ir Briuselį

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas gegužės 14-ąją vyks į Maskvą konsultuotis dėl Irano branduolinio susitarimo, šią savaitę iš jo pasitraukus JAV.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas gegužės 14-ąją vyks į Maskvą konsultuotis dėl Irano branduolinio susitarimo, šią savaitę iš jo pasitraukus JAV.<br>"Reuters" nuotr.
Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas gegužės 14-ąją vyks į Maskvą konsultuotis dėl Irano branduolinio susitarimo, šią savaitę iš jo pasitraukus JAV.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 11, 2018, 12:03 PM, atnaujinta May 11, 2018, 2:02 PM

Ministras turėtų susitikti su savo kolega iš Rusijos – užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Vos prieš kelias dienas JAV paskelbė pasitraukiančios iš Irano branduolinio susitarimo ir atnaujinsiančios Iranui ekonomines sankcijas.

2015 metais pasirašytu branduoliniu susitarimu buvo pažabota Irano branduolinė veikla. Mainais už Irano įsipareigojimą apriboti savo branduolinę programą jam buvo atšauktos Jungtinių Tautų, JAV ir Europos Sąjungos sankcijos.

Susitarimą pasirašė JAV prezidento Donaldo Trumpo pirmtakas Barackas Obama, susitarimą 2015 metais pasiekė Iranas, penkios nuolatinės JT Saugumo Tarybos narės – JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Kinija ir Rusija – bei Vokietija.

Tačiau dabartinis JAV prezidentas D. Trumpas ilgą laiką nepritarė susitarimui, vadindamas jį „beprotišku“ ir „blogiausiu visų laikų susitarimu“.

Derėsis ir su ES

Irano užsienio reikalų ministras Briuselyje antradienį susitiks su Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos diplomatijos vadovais bei aptars JAV pasitraukimą iš branduolinio susitarimo su Teheranu, penktadienį paskelbė Europos Sąjunga.

Deryboms tarp britų, prancūzų ir vokiečių diplomatijos vadovų ir iraniečių ministro Mohammado Javado Zarifo vadovaus ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini, pranešė jos biuras.

Irano užsienio reikalų ministras vėlų šeštadienį išvyks į kelionę, per kurią aplankys Pekiną, Maskvą ir Briuselį, naujienų agentūrai AFP sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Bahramas Ghasemi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.