Australiją sukrėtė žiauri žmogžudystė: negyvi keturi vaikai

Keturių nužudytų vaikų gedintis australas dėl šalį sukrėtusios masinės žmogžudystės kaltina savo uošvį; sekmadienį jis pareiškė manantis, kad vaikų senelis yra kaltas dėl šio suplanuoto nužudymo.

 Pareigūnai kol kas neatskleidžia nusikaltimo motyvo. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai kol kas neatskleidžia nusikaltimo motyvo. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2018, 11:37 AM

Keturi Aarono Cockmano 8–13 metų amžiaus vaikai – trys berniukai ir mergaitė – buvo tarp septynių nužudytųjų, kuriuos policija praėjusį ketvirtadienį aptiko atokiame name nedideliame Osmingtono miestelyje, Vakarų Australijoje esančiame šalia Margaret Riverio vyndarių regiono. Vaikų kūnai buvo aptikti šalia 35 metų motinos Katrinos Miles ir jos tėvų Peterio ir Cyndos Milesų lavonų.

A.Cockmanas žurnalistams sakė, kad su Katrina kartu negyveno.

„Peteris ne tiesiog prarado savitvardą, – sakė vyras. – Manau, kad jis tai gerai apgalvojo. Manau, kad jis apie tai galvojo jau kurį laiką.“

Policija kol kas dar nepatvirtino, kuris iš šeimos narių šaudė, tačiau pranešė, kad kitų įtariamųjų neieško. Tyrėjai jau rado tris P. Mileso vardu registruotus ginklus.

A.Cockmanas žurnalistams sakė, kad per teismą dėl vaikų globos buvo „labai daug pykčio“, tačiau toks jausmas dabar jau išgaravo.

„Nebejaučiu pykčio. Be galo liūdžiu dėl savo vaikų. Pyktis jus sunaikins. Labai liūdžiu, tačiau ištversiu“, – sakė šeimą praradęs vyras.

Tyrėjai kol kas neatskleidžia nusikaltimo motyvo. A.Cockmanas tik sakė, kad anksčiau palaikė artimus santykius su Katrinos tėvais.

„Jis (Peteris) man buvo kaip geriausias draugas. Vis dar myliu jį tokį, koks jis buvo, tačiau psichologinis požiūris... Tačiau yra žmonių, su kuriais geriau nesipykti... ir tokie (buvo) Peteris ir Cynda“, – sakė A.Cockmanas.

Masinės šaudynės Australijoje dabar yra retas reiškinys nuo tada, kai buvo smarkiai sugriežtinta ginklų kontrolė reaguojant į 1996 metais Tasmanijos Port Arturo miestelyje įvykusias šaudynes, kuomet žuvo 35 žmonės. Žmogžudystė Osmingtone yra rimčiausias incidentas nuo to laiko.

Vakarų Australijos valstijos premjeras Markas McGowanas (Markas Makgovanas) sekmadienį atvyko į Margaret Riverį ir pareiškė nemanantis, kad reikėtų dar labiau griežtinti ginklų kontrolę. Tačiau jis ketina palaukti rekomendacijų po koronerio tyrimo.

uzsienis@bns.lt, +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius 131219

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.