Donaldo Trumpo golfo kurorte Floridoje aidėjo šūviai

Pietų Floridos pareigūnai pranešė sulaikę vyrą dėl pranešimų apie paleistus šūvius JAV prezidentui Donaldui Trumpui priklausančiame golfo kurorte, skelbia AP. 

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį parei<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį parei<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Trumpo kurorte sulaikytas šaudęs vyras. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Trumpo kurorte sulaikytas šaudęs vyras. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 1:01 PM, atnaujinta May 18, 2018, 3:12 PM

Doralio policijos departamentas penktadienį pranešė, kad šiuo metu neturi informacijos, kad šaulys būtų sužeidęs bent vieną žmogų, bet tolesnės grėsmės nėra. 

Pareigūnai gavo pranešimą apie „aktyvų šauklį“ apytiksliai 1 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku, žurnalistams sakė Doralo miesto policijos tarnybos viršininkas Hernanas Organvidezas.

Pasak jo, Doralo ir Majamio-Deido pareigūnai tuoj pat atvyko į incidento vietą, kur įvyko susišaudymas su tuo vyru, po kurio jis buvo „neutralizuotas“ ir sulaikytas.

Majamio-Deido policijos vadovas Juanas Perezas sakė, kad įtariamasis šaukė apie D. Trumpą ir „aktyviai šaudė“. 

„Jis šaukė ir rėkė kažką apie prezidentą Trumpą. Tai viskas, ką šiuo metu žinome. Taip pat jis turėjo JAV vėliavą, kurią uždengė registratūros stalą“, – pareiškė J. Perezas. 

Ji pridūrė, kad vienas pareigūnas patyrė traumą, bet nepatikslino, kokią.

„Šie pareigūnai nedvejojo nė sekundės ir stojo į mūšį su šiuo asmenimi, aktyviai šaudžiusiu viešbučio vestibiulyje“, – nurodė J. Perezas.

„Jie rizikavo savo gyvybėmis, žinodami, kad jiems būtina įeiti į vidų ir išgelbėti žmonių gyvybes tame viešbutyje“, - pridūrė jis.

Anot policijos viršininko, į įvykio vietą išvažiavo Slaptosios tarnybos ir Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentų, bet šiuo metu saugumą ten užtikrina vietos policija. 

Auštant didžiulio golfo klubo teritoriją supo gausios policijos pajėgos, o virš incidento vietos skriejo naujienų tarnybų sraigtasparnių. Įėjimai buvo uždaryti, o pagrindiniai vartai buvo aptverti geltona įspėjamąja juosta, už kurios stovėjo nusikaltimų tyrėjų automobilis.

Golfo klubą, anksčiau žinomą kaip „Doral Resort & Spa“, 2012-aisiais nupirko dabartinio JAV prezidento verslo imperija „The Trump Organization“. Klubo pagrindinis aikštynas vadinamas „Mėlynąja pabaisa“ (Blue Monster).

D.Trumpo bendrovė golfo klubą su viešbučiu ir SPA nusipirko 2012 metais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.